V SWBF2 půjde hrát za Ewoky. Co přinesou?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V SWBF2 půjde hrát za Ewoky. Co přinesou?

V SWBF2 půjde hrát za Ewoky. Co přinesou?

David Plecháček

David Plecháček

16. 4. 2018 14:58 4
Reklama

Jestli je teď upřený zrak na Star Wars Battlefront II, tak snad jedině proto, že se do hry navrátily v určité podobě mikrotransakce. Je to sice pro EA důležitá položka, ale není to téma, v němž by se společnost chtěla nimrat. Mnohem radši by si přála, abychom upřeli zrak na nový časově omezený režim. No tak budiž.

Novinka nás zavede na Endor. AJ Rathbun z EA ji na PlayStation Blogu uvádí až poeticky se slovy, že síla Impéria znamená pro Ewoky pramálo. Něco nám ale říká, že sílu Impéria velice rychle pocítí. Nebo snad naopak? Novinka se totiž jmenuje Ewok Hunt. Nevinná skupinka stormtrooperů je v novém eventu náhle přepadena krvežíznivými Ewoky, kteří se ze svých stromů spouštějí s čerstvě nabroušenými oštěpy a chutí někoho zapíchnout.

Záleží na náhodě, na které straně konfliktu se hráči ocitnou. Pravidla jsou ale odlišná pro každou skupinu. Pokud se člověk ocitne v roli Ewoka, musí samozřejmě vyvraždit všechny stormtroopery do posledního dříve, než dojde k bezpečnému odletu. Stormtroopeři jsou ale lépe vybavení a jsou silnější. Jejich problém spočívá v tom, že pokud nějaký zemře, daný hráč rozšíří řady ewočích násilníků. Jednotka přežije pouze tehdy, pokud přežije do příletu extrakčního plavidla.

Novinku si budete moci vyzkoušet už pozítří. Jak Rathbun z EA poznamenává, jedná se o update, který přichází spolu s měsíčným pravidelným updatem. Do hry se tak vrátí například i krystaly, díky nimž si hráči snáz odemknou nové skiny. Právě skiny jsou jediné předměty, které lze relativně nově pořídit za skutečné peníze. Toto opatření vzniklo na základě loňské kontroverze.

Mimochodem, když už jsme ji naťukli, finanční ředitel společnosti Patrick Söderlund přiznal, že právě tato kauza měla vliv na to, jak fanoušci nahlíží na Electronic Arts jako na společnost. Doslova se nechal slyšet, že „je jasné, že hráči vidí naší společnost jinak, než my“. „Lhal bych, kdybych tvrdil, že to, co se dělo okolo Battlefrontu a lootboxů, neovlivnilo naši společnost a náš management,“ řekl.

Vedení společnosti se tak soustředí na to, aby neopakovalo chyby minulosti počínaje vynecháním některých monetizačních praktik. „Podnikli jsme některé výrazné kroky, abychom zhodnotili a pochopili určité monetizační mechanismy, lootboxy a další věci. Výsledky musí vejít v platnost ještě před tím, než půjdou na trh. Platí to například pro Battlefield a Anthem, hráči dali jasně najevo, že si podobné chyby nemůžeme dovolit. A my je neuděláme,“ řekl.

Hru si můžete pořídit na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama