Sega oznámila Mega Drive Mini
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sega oznámila Mega Drive Mini

Sega oznámila Mega Drive Mini

Tomáš Tureček

Tomáš Tureček

16. 4. 2018 15:07 2
Reklama

Je až k nevíře, kolik let jsou tu s námi všemožná herní zařízení. Spočítat všechny hry, co kdy byly vydané, by pro videoherní nadšence mohla být velká, přetěžká, ale jistě zajímavá výzva. Sám bych si netroufl tipovat, kolik her, které dostály svého vydání, ve skutečnosti za celou herní historii vzniklo. U herních zařízení jako takových je to ale mnohem snazší.

Schválně, kolik se mezi vámi najde lidí, co nezačínali na prvním Playstationu nebo nějakém tom starším “penťáku”? Pevně věřím, že NES, Mega Drive, Atari nebo nějaký ten polský Pegasus by ještě našlo doma v krabici “se vzpomínkami” spoustu hráčů. Živě si vzpomínám, jakou radost způsobil sedmiletému synovi mého kamaráda jeden takový Pegasus pod stromečkem o loňských Vánocích. Pravda, nejvíc jsme si hraní užili my a typické věty jako “prosím tě na to musíš takhle, radši mi to dej, já ti to proskáču” zazněly nejednou. Pokud jste na tom ale stejně jako já a vaše stará dobrá konzole již před lety vypověděla službu, není třeba zoufat. Nastala doba, kdy se mnohé společnosti k retru vrací ne pouze v podobě remasterů, remaků nebo oživení svých herních značek. Někteří se nezdráhají vrhnout i do pole herního hardwaru.

Před zhruba rokem a půl to bylo Nintendo s konzolí Nintendo Classic Mini. Tento počin přivítala spousta retrofilů s otevřenou náručí. Navíc byl ke konzoli v základu přibalen do té doby nezveřejněný druhý díl hry Star Fox 2. Svou konzoli Mega Drive loni oživila i firma Sega. Letos se přihlásila o slovo s další verzí. Na akci Sega FES 2018 oznámili k třicátému výročí Sega Mega Drive vydání verze Mega Drive Mini pro letošní rok, a to napřed v Japonsku, posléze ve zbytku světa.

Přesné technické specifikace, stejně tak jako tituly, které bude konzole podporovat, prozatím nebyly oznámeny. Verze Arcade Classic obsahovala úctyhodných 81 titulů, mezi kterými fanoušcí mohli najít například hry jako Golden Axe, Phantasy Star, Thunder Force, Shinobi, Mortal Kombat nebo Sonic: The Hedgehog. Uvidíme, jestli si pro nás Sega v této verzi nachystá i něco navíc.

I Pro ty, co mají hry z Mega Drive rádi, ale nehodlají kvůli nim pořizovat konzoli, máme dobrou zprávu. Minimálně Sonic, Phantasy Star a čtvrtý díl Thunder Force by se měly objevit i na konzoli Ninendo Switch. Jaká je vaše nejoblíbenější herní klasika a na kterém zařízení jste svou herní cestu začínali?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama