Nový Conan vyjde v nové podobě za měsíc
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nový Conan vyjde v nové podobě za měsíc

Nový Conan vyjde v nové podobě za měsíc

David Plecháček

David Plecháček

16. 4. 2018 12:42 2
Reklama

Před vstupem Conan Exiles do předběžného přístupu bylo kolem tehdejší novinky poměrně rušno. Pár dní po vydání se o ní spíše hovořilo s úsměvem na rtech kvůli vyobrazení určitých partií lidského těla, ale pak nastalo ticho a Funcom o své stále ještě zbrusu nové hře prakticky nijak neinformoval. O rok později se karta obrací. Vydání si zažijeme nanovo.

Správně, Conan Exiles, hra norské společnosti Funcom, totiž brzy opustí předběžný přístup. Jinými slovy vyjde ve své finální podobě. To znamená verzi 1.0, která bude dostupná jak na Xboxu One, tak na osobních počítačích. Ale nejen tam – Sony se podobným experimentům s early access brání, a tak majitelé PlayStationu zatím nemohli do rozjetého vlaku naskočit. Vydání v kompletní podobě se ale týká i japonské platformy.

Vydání doprovází několik informací a novinek. Jednak můžeme upozornit na nový trailer, který vás krátkou formou uvede do krutého světa barbara Conana. V něm ostatně taktéž naleznete datum, kdy se do nehostinných lokací podíváte v plné verzi – po čtrnácti měsících si vytučněte 8. května.

Kromě něj se ale můžeme podívat i na dílčí změny, o nichž vývojáři hovoří. Hotová hra nabídne například nové souboje. Rozdíl by měl být patrný na první pohled. Každá jednotlivá zbraň by nově měla mít své vlastní útoky a animace. Navýší se i diverzita útoků, souboj by měl být plynulejší a přirozenější. Zároveň ale do survivalu přibudou další vedlejší efekty útoky – po zásahu dýkou člověk krvácí, velké meče mrzačí a kladiva zase například působí jiné nepříjemnosti. Hráči se navíc v průběhu času nebudou automaticky léčit.

S launchem přichází i dvě nové lokace. Nad zmrzlým severem se bude nehostinně rýsovat vulkanický kontinent plný aktivních sopek a lávových řek. Nebezpečnost vulkánů je ale vyvýžená odměnou, která se pod nimi (nebo v jejich nitru) nachází. Druhou oblastní na východě jsou močály, mokřady a džungle. I ta dokáže být nepříjemná, ale zároveň nabízí zajímavé příležitosti při volbě vlastních útočišť. S větší mapou přichází i možnost fast travelu, který bude možný jen na předem daná místa po nalezení specifických monolitů.

Nově ve hře čekají také náhodné eventy, které prověří obranu vašich vlastních měst. Čas útoku se vždy objeví s předstihem a bude tak čas k přípravě. Na mapě bude taktéž patrné, odkud NPC budou útočit. Pokud ale hrajete v singleplayerovém režimu nebo na vlastních serverech, novinku půjde vypnout. Z větších změn lze ještě vypíchnout změnu fungování jednotlivých atributů, vzhledem k změnám a novinkám taktéž dojde k úpravě určitých hodnot předmětů a k jinému balancování.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama