Výroční kolekce Myst her válí na Kickstarteru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Výroční kolekce Myst her válí na Kickstarteru

Výroční kolekce Myst her válí na Kickstarteru

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

11. 4. 2018 06:45
Reklama

Především ti dříve narození si při vyslovení jména Myst možná vybaví vzpomínky na desítky blažených hodin strávených při řešení hlavolamů v této (především ve své době) velice krásné logicko-adventurní sérii snímané z pohledu první osoby. Že tyto vzpomínky zároveň v hráčích vyvolají také touhu doširoka otevírat peněženky, spoléhají otcové série z týmu Cyan Worlds, kteří v pondělí 9.4. spustili na Kickstarteru kampaň, která by měla zafinancovat vydání exkluzivní kolekce všech Myst her v jednom balení oslavující příležitost 25. výročí vydání prvního dílu v září roku 1993.

Tato sázka do loterie se jim zjevně vyplatila, protože požadovaného cíle 247 500 dolarů bylo dosaženo během jediného dne a v současnosti se již hráči složili více než 500 tisíci dolary, přičemž částka velmi rychle naskakuje dál. A to do konce kampaně zbývá stále 43 dní.

Nebude se jednat o žádný remaster a největší devizou má tak být fakt, že hry budou ve spolupráci s GOG vylepšeny, aby byly kompatibilní s Windows 10, což ovšem pět ze sedmi dílů zvládá již nyní. Cyan je vlastníkem licencí k většině předchozích dílů, kromě třetího a čtvrtého. Ty ještě do nedávna vlastnil Ubisoft, Cyan se však podle všeho po delší době snažení podařilo si práva vyjednat do svého vlastnictví. Z toho důvodu tyto dva zmiňované díly nebyly doposud k sehnání skrze digitální distribuci, zatímco zbývající díly jsou k zakoupení na Steamu i GOGu již delší dobu a tím pádem ve verzích na novějších systémech (víceméně) fungujících.

Největším přínosem výroční edice tak, mimo snad lehkého vylepšení vzhledu her a opravy pár bugů, je skutečnost, že získáte všech sedm dílů v jednom balení a pokud si něco připlatíte, tak i speciální herní artefakty. Součástí výroční edice bude konkrétně Myst Masterpiece Edition, Myst 2: Riven, Myst 3: Exile, Myst 4: Revelation, Myst 5: End of Ages, Uru: Complete Chronicles (spinoff z roku 2003) a RealMyst: Masterpiece Edition (plně 3D předělávka na Unity enginu).

Na nových operačních systémech hratelné a snad i mírně vylepšené hry budou v digitální formě k dispozici samozřejmě i těm, kteří se nyní do kampaně na Kickstarteru nezapojí, speciální fyzickou krabicovou verzi (příspěvky od 99 dolarů výš), v případě dražších variant také s několika unikátními herními artefakty (kupříkladu psací pero, nádobka na inkoust nebo ručně kreslený artwork) však jinak než touto cestou nezískáte. Připadá-li vám tato nabídka zajímavá, podpořte projekt v kampani na Kickstarteru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama