Blizzard nechystá WoW ani HotS pro konzole
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Blizzard nechystá WoW ani HotS pro konzole

Blizzard nechystá WoW ani HotS pro konzole

David Plecháček

David Plecháček

11. 4. 2018 13:05 4
Reklama

Nalijme si čistého vína. V předchozí novince jsme hovořili o tom, že World of Warcraft není nejvýdělečnějším produktem zábavního průmyslu všech dob. Je sice lepší jak multiplatformní GTA, ale obecně jím zkrátka není. Možná, že kdyby se ale legendární WoW zbavilo své PC exkluzivity, možná by nejúspěšnější bylo. Proč vlastně Blizzard svou legendu na konzolích nechce?

Před lety se MMORPG hry stejně jako zástupci MOBA žánru konzolí báli jako čert kříže. Dnes je situace diametrálně odlišná, jen ty nejznámější zástupce stále chybí. Nekorunovaný král z Blizzardu odmítá portovat jak Warcraft, tak i Heroes of the Storm. Proč? „Víte, World of Warcraft je podle mého názoru vážně hrou designovanou čistě na PC,“ říká producent Daniel Stahl při příležitosti konání veletrhu PAX East. „Museli bychom udělat tolik změn, aby to na konzolích fungovalo... ale vážně chceme World of Warcraft takové, jaké je,“ dodává.

Prakticky identicky hovořil i Matt Villers, designér pracující na Heroes of the Storm. Ten zmínil, že se tým soustředí pouze na PC a že tak to bylo od začátku. „Aby gameplay fungoval i na konzolích by si vyžádalo spoustu zásahů,“ řekl. K tomu doplnil, že v tuto chvíli neexistují žádné plány, dle nichž by Heroes of the Storm mělo vyjít i jinde.

Blizzard si tak své klenoty schovává jen pro specifické publikum. Na konzolích tak v současnosti je jen Diablo a Overwatch. Diablo by se potenciálně mohlo podívat i na Nintendo Switch, ale i přes dřívější náznaky o případném portu nevíme zhola nic.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama