Ex-šéf R* prohrál soud, miliony dolarů nezíská
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ex-šéf R* prohrál soud, miliony dolarů nezíská

Ex-šéf R* prohrál soud, miliony dolarů nezíská

David Plecháček

David Plecháček

10. 4. 2018 08:42
Reklama

I přes počáteční idylku se ukázalo, že rozchod Leslieho Benziese a studia Rockstar nebyl tak klidný, jak se navenek zdálo. Ostatně kdyby byl, nevznesl by tento skotský rodák žalobu, v níž po bývalém zaměstnavateli požaduje 150 milionů dolarů. Soud si dal poměrně na čas (tedy ne na tuzemské poměry), ale po dvou letech došel k výsledku.

Benzies, bývalý muž číslo tři v Rockstaru hned za bratry Houserovými, si bohužel na svůj učet nepřipíše ani cent. Člověk, v jehož portfoliu nalezneme mimo sérii Grand Theft Auto i Red Dead, Max Payne 3 nebo Manhunt, tak podle soudů nemá nárok na výše zmíněnou částku, která mu podle žaloby měla být již dříve vyplacena coby podíl ze zisku z vydaných her.

Tento nárok opravdu podle dlouhodobé smlouvy uzavřené po GTA 4 v roce 2010 existuje, aktéři sporu se ale rozchází v tom, v jaké výši. Benzies totiž věří, že mu dle smlouvy náleží podíl ve stejné výši, v jaké připadl spoluzakladatelům a šéfům Rockstaru, Samovi a Danovi Houserovým. Soud se ale přiklonil na stranu bratrů, čímž žalobu Benziese zamítl.

Vzhledem ke včerejší zprávě o nejziskovějším produktu zábavního průmyslu všech dob, o GTA V, je evidentní, že se točíme kolem velkého finančního obnosu. Příležitost vycítila například i herečka Lindsay Lohan, která pro změnu Rockstar, respektive jeho mateřskou společnost Take-Two, žaluje kvůli póze použité na jednom z artworků. Prý ji vývojáři prachsprostě okopírovali a na obrázku je vlastně ona.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama