AMD chystá omladit řadu RX 500
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka AMD chystá omladit řadu RX 500

AMD chystá omladit řadu RX 500

David Plecháček

David Plecháček

10. 4. 2018 10:01 2
Reklama

Stav na trhu s grafickými kartami je jakýkoliv, jen ne ideální. AMD chce na tento trh přinést svěží vítr. Nebo alespoň osvěžující závan svěžího vánku, jelikož před novou řadou postavenou na architektuře Vega pošle do obchodů refresh v podobě RX 500 doplněnou o písmeno X.

Společnost o podobných plánech hovořila loni v září, ale na konci roku je vynechala z tak zvané roadmapy na další léta. V ní stále figuruje na prvním místě Vega, ale své místo má i 7nm technologie Navi, výhledově se hovoří o 7nm+ kartách „nové generace“. Refresh? Nikde. Spekulovalo se, že je společnost vyškrtla a že už s ní nepočítá. Zatímco oficiálně nic nepotvrdila ani jedním směrem, začaly se objevovat náznaky odkazující právě k sérii 500X.

Nejprve na oficiálních stránkách, kde se objevila informace o vylepšené 12nm edici v rámci vyhledávače. Možnost je (byla) evidentně připravená pro budoucí zákazníky, kteří tímto způsobem budou hledat informace o jednotlivých produktech.

Druhá zmínka je konkrétnější. Objevila se totiž data v databázi 3DMarku, která hovoří konkrétně o modelu Radeon RX 560X. RX560 je kartou architektury Polaris 21, přičemž verze s X má podle všeho stejné specifikace vyjma taktu, který byl navýšen, čímž došlo k celkovému zefektivnění jednotky. Pravdou je, že podle informací LaptopMedia by měla být karta například ve vybraných noteboocích od Aceru, ale pravděpodobné bude karta dostupná i na PC. Pokud nesháníte high-end model a právě pořizujete nové PC, možná byste mohli ještě chvíli vyčkat…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama