Akční RPG Moonlighter oznamuje vydání
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Akční RPG Moonlighter oznamuje vydání

Akční RPG Moonlighter oznamuje vydání

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

10. 4. 2018 15:29
Reklama

Pokud vám z retro pixelovaté grafiky nenaskakují zrovna svědivé pupínky, budete se dost možná při pohledu na roztomilé obrázky z Moonlighetru  tetelit blahem. Toto akční RPG s rogue-like prvky toho ke všemu nabízí více než pohlednou tvářičku. Lákavě zní i po stránce hratelnosti, jedná se totiž o zajímavý mix simulátoru majitele malého obchůdku a akčního RPG ve stylu The Legend of Zelda nebo třeba nebezpečně návykového The Binding of Isaac.

Níže přiložený téměř tříminutový trailer oznamuje nejen datum vydání hry, ale také na diváka dýchne poklidnou atmosférou náhle vystřídanou akčnějšími a napínavými bojovými pasážemi, jak se na správné akční RPG sluší a patří. Ve hře se ujímáte role Willa, obyčejného chlapíka pocházejícího z dlouhé linie obchodníků, kterého však rodinné dědictví v podobně věčného postávání za pultem a zametání malého krámku příliš neuspokojuje. Raději by byl dobrodruhem na plný úvazek.

Vtipné spojení prodavače a dobrodruha bude spočívat v tom, že do náhodně generovaných dungeonů budete klasicky vyrážet za lupem, ten si ale budete muset následně sami adekvátně nacenit a hlavně nějak udat zákazníkům. Ekonomická stránka hry bude důležitým aspektem hraní, protože pokud těžce získané zboží přeceníte, nikdo si jej od vás nekoupí, a pokud jej naopak podceníte, vyděláte jen pár babek, za což si lepší zbroj a zbraně pořídíte jen těžko.

Svůj obchod si samozřejmě budete moci i všemožně vylepšovat a rozšiřovat, čímž přilákáte další a movitější zákazníky lačnící po vzácných artefaktech. Fajnovější kasa navíc klienty kupříkladu podprahově donutí vám nechávat vyšší dýško a podobně.

Moonlighter má za sebou velmi úspěšnou Kickstarterovou kampaň proběhlou v roce 2016, kdy namísto požadovaných 40 000 dolarů nakonec tvůrcům v pokladničce přistálo 134 276 dolarů od více než pěti tisícovek podporovatelů. Za hrou stojí mladé studio Digital Sun a vydavatelem je 11 bit studios, stojící kupříkladu za vynikajícím This War of Mine a chystaným Frostpunk.

Hra vychází 29.5.2018 na PS4, Xbox One a na PC, kde bude distribuován skrze Steam a GOG. Později v tomto roce by se měli dočkat také majitelé Nintendo Switch. Digitální kopie hry bude stát 19,99 dolarů a časem je plánována také limitovaná fyzická edice obsahující kupříkladu medailonek, plakát a pískající gumovou hračku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama