GTA V už vydělalo víc než kterýkoliv film
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GTA V už vydělalo víc než kterýkoliv film

GTA V už vydělalo víc než kterýkoliv film

Vojtěch Wantulok

Vojtěch Wantulok

9. 4. 2018 09:15 9
Reklama

Že bude hra i po čtyřech a půl letech stále v žebříčku těch nejprodávanějších a nejhranějších her? Tohle je snem asi každého herního vývojáře, ale jen tak někomu se to nepovede. Povedlo se to však partě z Rockstars Games, kteří vytvořili vlastně vůbec ten nejvýdělečnější produkt na poli zábavního průmyslu.

Žádná kniha, film nebo hra nikdy nevydělaly víc než právě pátý díl z akční série Grand Theft Auto. Hra za celou dobu svého působení prodala přes 90 milionů kusů, což ji řadí na 3. místo nejprodávanějších her. Druhý Minecraft a první Tetris však nestály nebo nestojí tolik, co AAA hra GTA V. No a 90 milionů prodaných kusů, to je přibližně 6 miliard dolarů. To vše s počátečním rozpočtem 265 milionů dolarů.

Náskok za druhým nejvýdělečnějším produktem, filmem Avatar, je opravdu markantní a víc než dvojnásobný. Tržby Avatara se totiž vyšplhaly na, oproti GTA V "pouhých", 2.8 miliard dolarů. Co se týče konkurence na poli her, nejbližším pronásledovatelem veleúspěšné gangsterky je série Call of Duty s tituly Black Ops a Modern Warfare 3. Každý z nich se dostal k úctyhodným 25 milionům prodaných kusů. To je opět ale velký rozdíl.

Za úspěchem, samozřejmě kromě dobrého jména, skvělého příběhu a hry jako takové, stojí fakt, že postupně vycházela na všechny velké platformy a vždy v ten správný čas. Pak nesmíme opomenout ani další velký faktor - multiplayer. Díky neustále přibývajícímu obsahu si našel svou základnu fanoušků a ta se stále rozšiřuje, nemluvě o tom, že hráči rádi podvádějí a často za své přestupky bývají odměněni banem, za kterým pak většinou následuje zakoupení nové kopie hry. Zkrátka fungující koloběh.

No a vzhledem k úspěchům není divu, že pokračování v podobě GTA 6 je zatím v nedohlednu a pouze v podobě spekulací. Grand Theft Auto V je dostupné na PC, PS4, PS3, Xboxu One a Xboxu 360, hru si můžete pořídit z obchodu Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama