Battle royale v OW nebude, nová mise ano
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Battle royale v OW nebude, nová mise ano

Battle royale v OW nebude, nová mise ano

David Plecháček

David Plecháček

4. 4. 2018 09:48 1
Reklama

I do her jako jsou klasické hero shooters lze napasovat battle royale. Pokouší se o to free-to-play Paladins, který by tímto kouskem chtěl přilákat další hráče a vymanit se ze stínu konkurenčních her. Nabízí se, že se o to samé pokusí i jiné hry stejného žánru, například Overwatch. Ačkoliv je Jeff Kaplan velkým fanouškem i battle royale, jasně a zřetelně prohlásil, že nic takového v jeho hře nebude.

V rozhovoru pro magazín Kotaku Kaplan řekl, že Overwatch je hra o hrdinech, a jako taková se pro battle royale příliš nehodí. „Ten koncept totiž vychází z toho, že hledáte zásoby a zbraně, a také o tom, že si jsou všichni hráči rovní. Overwatch navíc není designováno na souboje 1 proti 1, každá postava není vybalancovaná, aby měla proti jiné stejné šance,“ řekl.

Navíc je potřeba brát v úvahu i technické limitace stále populárnějšího žánru. I kdyby Kaplan a celý Blizzard na populární vlnu naskočili, je potřeba více hráčů a také větší mapy, mnohem větší, než ty největší ze současné nabídky. A ty nejsou. „Obvykle souboje probíhají v rádiu 15 až 40 metrů. Dojo v Hanamuře má nejvíce 45 metrů. Myslím, že si lidé ani neuvědomují, jak malé mapy vlastně máme. I to je síle Fortnite a PUBG, jelikož jste konfrontováni na mnohem větší vzdálenost,“ říká kreativní šéf Overwatche.

A tak se Blizzard namísto toho soustředí na to, co umí nejlépe. Zdá se, že s blížícím se výročím se do hry vrátí časově omezený event Uprising, který mapuje příběhové události, které předcházely samotné hře. Příběhová mise z King's Row do dění zapojila Tracer, Mercy, Reinhardta nebo Torbjörna, a trailer, z něhož o Uprsing čerpáme, zní jako rekapitulace. Na druhou stranu ze závěru lze usuzovat, že se můžeme těšit i na něco jiného.

Pokud chcete být u toho, můžete si stále populární Overwatch pořídit na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama