Artifact je Hearthstone s novými MOBA prvky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Artifact je Hearthstone s novými MOBA prvky

Artifact je Hearthstone s novými MOBA prvky

David Plecháček

David Plecháček

29. 3. 2018 10:32 3
Reklama

Valve se sice přímo z úst Gabe Newella nechalo slyšet, že začne zase trochu fušovat do her z jiného, než byznysového hlediska, ale první hrou, kterou za dlouhou dobu vydá, je karetní Artifact. Vzhledem k podtitulu The Dota Card Game asi víme, co v ní lze čekat, ale jak se vlastně hraje?

Internetem kolují různá videa přímo ze hry, níže se na jedno z nich můžete podívat. Vytvořili jej redaktoři GameSpotu, přičemž na něm demonstrují, jak se hra vlastně hraje. Artifact se dá ve zkratce popsat jako Hearthstone, ale samozřejmě není úplně identický. Kromě jiných karetních postav se liší několika mechanismy a prvky, které si vypůjčuje z žánru MOBA.

Ten nejzásadnější rozdíl je v tom, že de facto hrajete tři hry najednou, respektive se na třech stolech odehrávají tři hry naráz. U každého stolu má každý hráč jednu věž, kdo zničí jako první dvě, vyhrává hru. Každý stůl, hra nebo linie, chcete-li, je na sobě nezávislá a je jen na hráčích, jakou strategii zvolí. Video názorně ukazuje, že se situace na každém stolu může diametrálně lišit.

Hráči následně musí pečlivě vážit, na který stůl si pořídí jakou kartu, ať už si na nějakém z nich polepší a jiný cíleně ztratí, nebo ať už bude chtít bránit všechny tři, ale ani na jednom z nich nebude dominovat. Artifact má spousty možností, Valve se chlubí tím, že Artifact by mělo být nejpropracovanějším titulem na trhu. Jeho plná verze vyjde ještě letos, a to na PC a na mobilních zařízeních.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama