OWL: Dramatické finále Stage 2 ovládlo NYX
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka OWL: Dramatické finále Stage 2 ovládlo NYX

OWL: Dramatické finále Stage 2 ovládlo NYX

David Plecháček

David Plecháček

26. 3. 2018 10:38
Reklama

Máme za sebou Stage 2. Pátý týden druhé části soutěže Overwatch League opět nabídl slušnou zápletku a hlavně titulární mač o prémii 125 tisíc dolarů. Karty byly rozdány poměrně jasně, opět (stejně jako u Stage 1) bylo jisté, že se do finálové trojky podívá New York a tým z Londýna. A někdo k němu.

Tabulka pro mini-playoff se počítá pouze ze zápasů druhé části ligy, čili se neshoduje s celkovou tabulkou soutěže, z níž vzejdou celky pro skutečné play-off, na něž se můžeme těšit v létě. První dvě místa tabulky ale byla shodná i s prvními místy minitabulky Stage 2. Třetí bylo v sázce. Před rozhodujícími dvojzápasy měly reálnou naději celky Seoul Dynasty, LA Gladiators a Philadelphia Fusion.

Stejně jako v první části, skvěle rozjetý průběh Seoul Dynasty nezvládli. Čáru přes rozpočet jim udělala už prohra s Houston Outlaws, a i když svůj druhý zápas proti Floridě dotáhli do vítězného konce, neměli vše ve svých rukou. To samé se dá říct o situaci po první prohře Gladiators, kteří ale nezvládli ani svůj druhý zápas. Zato Philadelphia svůj první zápas vyhrála, a pokud by vyhrála i ten druhý, dostala by se na úroveň Dynasty a rozhodovalo by skóre. Bylo to drama, neboť v druhém zápase pro Valiant se šlo do prodloužení, to ale Fusion zvládli a o skóre Dynasty porazili.

Mini-playoff tak bylo jasné – utkat se měl druhý celek se třetím, vítěz posléze vyzve vítěze tabulky, New York Excelsior. Kdekdo možná očekával stejné finále jako před dvěma měsíci, ale opak byl pravdou. Obě utkání, jak semifinále, tak finále, byla napínavá od začátku až do konce. V semifinále se body přelévaly ze strany na stranu. Do vedení se dostal Londýn, vítězstvím v Nepálu a v japonské Hanamuře ale Philadelphia otočila skóre. V té době byli hráči Fusion evidentně lepší, ale přes obvykle skvělou hru na King's Row tuto mapu ztratili a šlo se do finále na Route 66. Jako první si pro tři body dokráčela Philadelphia a čekalo se na odpověď Spitfire. Jenže těm už od začátku teklo do bot a první dva body získali velice těsně – a co se Fusion dvakrát nepovedlo, povedlo se po třetí a Fusion tak svůj zápas zvládli nejtěsnějším možným rozdílem.

Finále nebylo o moc méně napínavé. Ba právě naopak. Velice rychle Phila získala první dva body vítězstvím na oblíbené Route 66 a na Lijiang Tower. Jenže pak začal čarovat Libero z NYX. Prakticky sám vystřílel celý tým na Volskaya Industries a pro New York nebyl problém získat první bod zápasu. Libero se stal noční můrou Fusion i na mapě Hollywood, kde mu zdatně sekundovat Saebyeolbe. Ani tam neměl New York vyložené problémy a snížil stav utkání na 2:2. Rozhodovalo se na Gibraltaru, kde si Phila coby útočící tým zadělávala na problémy, nakonec to ale dotáhla až za druhý bod. Jenže New York se vezl na vlně euforie a hráči Fusion jej měli problémy zastavit. A nakonec, i když ne tak jednoznačně jako na předešlých mapách, své utkání prohráli. New York si tak vynahradil zaváhání ze Stage 1 a slaví vítězství a může si užívat odměny 125 tisíc dolarů.

Overwatch League (druhá část, pátý týden)

(divize/výhry/prohry)

1.   New York Excelsior: ATL - 18:2
2.   London Spitfire: ATL - 15:5
3.   Seoul Dynasty: PAC - 14:6
4.   Philadelphia Fusion: ATL - 13:7
5.   Houston Outlaws: ATL - 12:8
6.   Boston Uprising: ATL - 12:8
7.   Los Angeles Valiant: PAC - 11:9
8.   Los Angeles Gladiators: PAC - 10:10
9.   San Francisco Shock: PAC - 6:14
10.  Dallas Fuel: PAC - 5:15
11. Florida Mayhem: PAC - 4:16 
12.  Shanghai Dragons: PAC - 0:20

Vítěz Stage 2

New York Excelsior

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama