Detroit načrtává osudy tří hlavních postav
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Detroit načrtává osudy tří hlavních postav

Detroit načrtává osudy tří hlavních postav

David Plecháček

David Plecháček

23. 3. 2018 11:46 10
Reklama

Květnový Detroit bude příběhem, který se někdy skutečně může odehrát. Ať už to byl Elon Musk nebo zesnulý Stephen Hawking, oba stejně jako další varují před umělou inteligencí, která by mohla nadělat více škody než užitku. Ani Detroit není tak harmonický, jak se může na první pohled zdát. Pod idylickou skořápkou tvořenou z prospěšného vztahu lidí a andoidů to totiž vře.

O jednotlivých vazbách lidí a lidsky vypadajících robotů pojednává trojice videí. Opět se soustředí na ústřední postavy našeho příběhu, androidů Connora, Markuse a Kary. Každý na dnešní svět nahlíží úplně jinak, každý slouží k jinému účelu a každý má jiné pohnutky, proč se chová tak, jak se chová. Čistě teoreticky má k problémům nejblíže Connor, jehož smyslem bytí je odhalovat malfunkční roboty a pomáhat lidem tyto deviantní stroje eliminovat. Jenže osud Connora přivede do společnosti alkoholického detektiva Hanka Andersona, který shodou okolností androidy nenávidí.

To Markus je z úplně jiných vrstev. Náleží slavnému umělci Carlu Manfredovi, který přišel o schopnost chodit. Nejprve na Markuse nahlížel jako na pouhý stroj, ale později jej začal brát téměř jako vlastního syna (ačkoliv už měl i jednoho biologického). Začal se k němu chovat jako k člověku. Učil ho malovat, vnímat hudbu, čímž mu vštěpoval lidské vlastnosti a podněcoval jeho vlastní duši. Právě Markus ale bude stát v čele revoluce odehrávající se právě pod slupkou ideální společnosti. Je jen na vás, zda si zvolí násilnou nebo mírumilovnou cestu.

A v neposlední řadě je tu Kara. AX400, chcete-li, obyčejný robot, který slouží k údržbě domácnosti. Mluví třemi sty jazyky, umí uvařit na devět tisíc různých jídel, pomáhá dětem s domácími úkoly nebo je učí novým věcem. Ale ani v domácnosti Kary není vše v pořádku. Vlastní ji nevypočitatelný Todd Williams, bývalý taxikář a otec malé dívky. Jak ale Kara brzy zjistí, dcerka není před ním v bezpečí, a tak se s ní rozhodne utéct. Během své cesty ale Kara pozná rozpadající se svět a také pocity, které nikdy neznala a které ji určitým způsobem poutají k dívce, kterou chrání. I na její ukázku se můžete podívat.

David Cage se nechal opakovaně slyšet, že se jedná o nejrozsáhlejší příběh, který kdy napsal. Uvidíme, jak se mu povede. Jeho reputace totiž spíše klesá, a po rozpačitém Beyond: Two Souls by rád dokázal, že nic neztratil ze svých dovedností, které v minulosti dokázal. Detroit vychází 25. května a my budeme pochopitelně u toho. Vy můžete být také, pokud si Detroit pořídite. Můžete využít nabídky Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama