Remastery původních Tomb Raider nebudou
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Remastery původních Tomb Raider nebudou

Remastery původních Tomb Raider nebudou

David Plecháček

David Plecháček

22. 3. 2018 12:40 5
Reklama

Není to tak dlouho, co jste mohli číst o remasterech původních herních Tomb Raiderů. Dokonce jste z nich mohli vidět i několik záběrů a následně posoudit, o jak velký skok kupředu se jedná. Ani ne po měsíci je ale všechno jinak Na Steamu se svého vydání nedočkají, oficiální záběry zmizely a studio, které na nich pracovalo, si hledá novou práci.

Tým Realtech VR vytvářel prakticky mody, které vyžadovaly původní DOS verze her k tomu, aby na Steamu remastery fungovaly. Ačkoliv tento proces není úplně standardní, zdálo se, že se jednalo o projekt oficiálně posvěcený majitelem značky Tomb Raider, firmou Square Enix. Jenže právě díky vývojářům víme, že oni už third-party licence nevlastní a na remasteru tak pracovat nemohou.

Zatímco ve stejné zprávě zaznělo, jaká bude další cesta studia (tituly podporující augmentovanou realitou na iOS a VR na PC), není zřejmé, jaký je další osud těchto předělávek. Zlí jazykové hovoří o kalkulu, který měl jen podpořit zájem o značku a možná že i o film, další variantou ale je, že se Square ujme po zájmu veřejnosti prací sám a zadá je nějakému ze svých studií.

Nabízí se například Crystal Dynamics, kteří mají se sličnou Larou největší zkušenosti. Bylo to právě Crystal Dynamics, skrze které Square vydalo oficiální prohlášení. Z něj ale vyplývá třetí, mnohem zajímavější a nejasnější varianta: „Zatímco jsme rádi za vášeň a nadšení nad sérií Tomb Raider, remastery, o nichž je řeč, byly iniciovány bez žádosti o jakékoliv povolení a jako takové nebyly nikdy schváleny,“ stojí ve zprávě.

Kromě toho se Square Enix prostřednictvím Crystal Dynamics dušuje, že v první řadě je úkolem společnosti dodávat hráčům hry určité kvality, což vyžaduje, aby všechny tituly prošly jednotnou procedurou. To už známe. Každopádně veškeré stopy, ačkoliv už byly dva díly ze tří hotové, z internetu mizí a jeho podobu už si tak nemůžete ani prohlédnout. Bohužel.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama