Ubisoft se ubránil akvizici Vivendi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ubisoft se ubránil akvizici Vivendi

Ubisoft se ubránil akvizici Vivendi

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

21. 3. 2018 08:45 15
Reklama

Zdá se, že dlouho trvající spor mezi Ubisoftem a Vivendi se konečně blíží ke zdárnému konci a my vás na to konto můžeme informovat o zlomu v jednání mezi vydavatelem a mediálním gigantem, který se tohoto francouzského vydavatele delší dobu snažil získat.

Ubisoft se přitom této akvizici dlouhá léta bránil a varoval veřejnost před tichou podporou takovéhoto kroku, a to zejména z důvodu možnosti likvidace kreativity v rámci vývoje budoucích videoher.

To však již neplatí, neboť Vivendi aktuálně oznámilo opuštění od těchto plánů a slibuje navíc i to, že se vzdá již dosud získaného podílu, který už nabobtnal na 27 %. To je zároveň těsně pod hranicí, za kterou by už bylo možné jednat o změně vedení. Může se přitom mimo jiné určitě jednat zejména o výsledek chytrého jednání Yvese Guillemota, který část poskytne čínské holdingové společnosti Tencent. Podmínkou však bylo to, že se Tencent nebude snažit Ubisoft více ovládnout či získat jakýkoli vliv na další směřování společnosti.

Kromě zmíněné části mířící na východ pak část zpětně získá holdingová společnost vlastněná bratry Guillemotovými a stejně tak do Ubisoftu prý bude investovat i společnost Ontario Teachers’ Pension Plan.

Kolem a kolem by tedy tato krize každopádně měla být prozatím zažehnána (dohoda o neskupování dalších akcií platí minimálně na pět let) a ačkoli třeba nemusíte být fandy Ubisoftu a jeho produkce, tak se určitě jedná o pozitivní zprávu pro herní průmysl jako takový. Agresivní taktika Vivendi totiž mohla dlouhodobě napovídat něco o tom, jakým způsobem by se zaběhnutým vydavatelstvím společnost mohla v budoucnu nakládat.

Kompletní tiskovou zprávu i s ciframi pak můžete nalézt na této adrese.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama