Nejvyšší obtížnost God of War vás potrápí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nejvyšší obtížnost God of War vás potrápí

Nejvyšší obtížnost God of War vás potrápí

Pavel Makal

Pavel Makal

21. 3. 2018 16:14 3
Reklama

Ačkoli je v současnosti nejbližším velkým titulem pátý díl série Far Cry, majitelé PlayStation 4 už určitě po očku vyhlížejí duben, kdy na jejich obrazovky vtrhne Kratos v novém pokračování série God of War. O změnách, kterými série v poslední iteraci projde, se toho napovídalo už hodně, máme pro vás ale jeden zajímavý nový střípek informací.

Dle očekávání nabídne God of War několik úrovní obtížnosti. Konkrétně budou čtyři. Zatímco první tři jsou v zásadě ekvivalentem typického Easy-Normal-Hard, ta čtvrtá je mnohem zajímavější. Jmenuje se Give Me God of War a měla by přinést skutečnou výzvu.

Ta ale přitom nebude pramenit jen z toho, že by se nepřátelům jednoduše nafoukl objem zdraví a zvýšila síla. Šéf vývoje Cory Barlog slibuje, že čtvrté obtížnosti tým věnoval velkou pozornost a hra se při jejím aplikování podstatně změní.

Give Me God of War má svůj vlastní slot na ukládání a v průběhu hraní vám nenabídne možnost snížení obtížnosti, když se vám zrovna nebude dařit. Zároveň se ale změní chování nepřátel, promění se jejich styl boje, promíchají se jejich vzory útoků a vy se této změně budete muset přizpůsobit. Barlog podotýká, že tým chtěl poskytnou skutečnou výzvu, ne jen cynicky navýšit obtížnost.

Další příjemnou informací je, že po dokončení příběhu se budete moci vrátit k prozkoumávání lokací, které jste v průběhu hraní opomenuli. Je to další důkaz, že se God of War z lineární rubačky posunul mnohem blíže k modernímu pojetí akční adventury v (polo)otevřeném světě. Hra vychází 20. dubna letošního roku exkluzivně na PlayStation 4, nabídne podporu PS4 Pro. Objednat si ji můžete v e-shopu Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama