Ex-vývojáři z Massive lákají na novou hru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ex-vývojáři z Massive lákají na novou hru

Ex-vývojáři z Massive lákají na novou hru

Pavel Makal

Pavel Makal

20. 3. 2018 12:09 1
Reklama

Vývojářské studio Massive Entertainment ze švédského Malmö si zřejmě velké množství z vás spojí především s kooperativní akcí Tom Clancy’s The Division, která vznikla pod hlavičkou Ubisoftu. Studio v současné době pracuje na herní adaptaci filmu Avatar, určitá část se ale již loni oddělila a založila si zbrusu nový vývojářský tým. Ten nyní láká na svůj chystaný projekt.

Studio si říká Sharkmob a v aktuálním rozhovoru pro magazín VentureBeat hovoří například o výhodách nezávislého vývoje. Podle nich je práce v indie prostředí výrazně usnadněna rychlejšími rozhodovacími procesy a možností domluvit se na postupu v mnohem menším kruhu. Samozřejmě je zároveň třeba počítat s mnohem omezenějšími zdroji, vývojáři ale poukazují na úspěch projektů, jako je třeba Minecraft nebo PUBG. Takové hry by podle nich pod velkým vydavatelem nikdy nevznikly. Členové týmu mají více než desetileté zkušenosti z vývoje her, podíleli se na tvorbě The Division nebo například na sérii Hitman od IO Interactive.

Jejich nový projekt míří na PC a pravděpodobně i na konzole, dle slov šéfa studia Fredrika Rundqvista si tým licencoval „kultovní značku“, v jejímž světě se děj bude odehrávat. Bohužel jsou veškeré detaily zatím obestřeny tajemstvím. Jasný je ale fakt, že Sharkmob cílí především na multiplayer. Rundqvist sám podotýká, že tým nemá zájem o tvorbu tradiční hry pro jednoho hráče, protože sami jeho členové nejraději hrají společně a ve hrách vyhledávají především soutěživost.

Pořád ale platí, že slavná značka je pro úspěch projektu velkou výhodou, je díky ní mnohem snazší zaujmout hráče a nadchnout je pro prezentovaný herní svět. Uvidíme, s čím se Sharkmob nakonec vytasí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama