OWL: Seoul dvakrát prohrál, vede stále NYX
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka OWL: Seoul dvakrát prohrál, vede stále NYX

OWL: Seoul dvakrát prohrál, vede stále NYX

David Plecháček

David Plecháček

19. 3. 2018 11:00
Reklama

Není to tak dávno, kdy se u souhrnu z Overwatch League zmínila předvítalenost některých zápasů. Nevíme, proč své myšlenky musíme vždy vyřknout nahlas, abychom je zakřikli, ale výše zmíněné v současné době neplatí. Tabulka ligy se začíná povážlivě zamotávat a někteří favorité se potácejí v problémech. Co víc si před posledním týdnem Stage 2 vlastně přát?

Tápou celky, u kterých bychom to nečekali, daří se těm, od kterých bychom to taktéž nečekali. I tak ale stále máme některé stálice, kteří zůstávají konstantní, ať už jde o vedoucí tým z New Yorku, nebo o beznadějně poslední tým z Číny. Excelsior vyhráli obě svá utkání, Dragons obě prohráli. Jde tedy především o ty okolo. Nejtěžší los měl rozjetý Seoul, kterému do cesty vstoupily dominantní týmy celé soutěže – jak New York, tak Londýn.

Protože už víte, že New York obě svá utkání vyhrál, víte tedy též, že zvládl i utkání se Seoulem. Byť velice těsně a muselo rozhodnout až prodloužení. V emocemi nabitém zápase na Illiosu ale prodloužení s přehledem zvládl Excelsior. Jestli snad někdo čekal stejně dramatické utkání s London Spitfire, musel být zklamán. Seoul svůj druhý zápas neodehrál dobře, a i když je skóre vzhledem k hernímu obrazu možná až moc kruté, nakonec Dynasty odešli poražení s 0 na svém účtu.

Příjemné dny nezažívá ani Houston. Ten ale na rozdíl od Seoulu hledá svou bývalou formu dlouhodobě a pomalu se začíná propadat žebříčkem níž a níž. Ani tentokrát hráči nezvládli obě svá utkání, přičemž stejně jako v případě výše zmíněných Dynasty bylo první utkání napínavější než to druhé. Trochu paradoxně. První zápas sliboval napínavou podívanou proti rozjetému týmu Gladiátorů z LA. Ti toho v zápasech Stage 2 zase tolik neprohráli a mezi jejich skalpy je například i tým z Londýna. Druhý nejpůsobivější zápas týdne opět muselo rozhodnout prodloužení. A lépe jej zvládli Gladiators.

Taková prohra by nebyla žádnou tragédií, to porážka se San Franciscem bude mrzet hráče ještě více. Utkání skončilo 3:1. Podobných zaváhání bylo více. Ani jeden zápas nezvládl druhý celek z LA, Valiant. A stejně jako v případě Houstonu, s Bostonem sice byla vyrovnaná partie, která až v prodloužení nevyšla, ale prohra s Floridou zespodu tabulky mrzí dvojnásob. A když už je řeč o Floridě, ta herně zvedá. Ve svém druhém zápase se postavila Gladiators, a i když prohrála, tak pouze 2:1. Na jedné z map došlo k remíze.

Abychom měli souhrn toho nejdůležitějšího kompletní, Boston vyhrál obě svá utkání, stejně tak jako Philadelphia Fusion. Tím se situace v první polovině zamotala. Z první šestky je díky Bostonu a Gladiators vyrovnaná osmička a mezi čtvrtým a osmým místem je rozdíl jediné výhry. Dostat se do top3 zajišťující boje o prémie bude obtížné. New York je nedostižný, Londýn a Seoul mají o dvě výhry více než pronásledovatelé. Pokud obě svá utkání vyhrají LA Valiant a Philadelphia Fusion, dotáhnou se bodově na zmíněné dva celky, tedy v případě, kdy ani jeden z nich nevyhraje. Pak rozhoduje skóre – Fusion ale mají velký odstup, čili reálnou šanci má pouze LA Valiant. Ale i tak je dosti mizivá.

Overwatch League (druhá část, čtvrtý týden)

(divize/výhry/prohry)

1.   New York Excelsior: ATL - 16:2
2.   London Spitfire: ATL - 13:5
3.   Seoul Dynasty: PAC - 13:5
4.   Los Angeles Valiant: PAC - 11:7
5.   Philadelphia Fusion: ATL - 11:7
6.   Houston Outlaws: ATL - 10:8
7.   Boston Uprising: ATL - 10:8
8.   Los Angeles Gladiators: PAC - 10:8
9.   San Francisco Shock: PAC - 6:12
10.  Dallas Fuel: PAC - 5:13
11. Florida Mayhem: PAC - 3:15 
12.  Shanghai Dragons: PAC - 0:18

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama