Co týden dal: Příchod kultovní ženy v tílku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Co týden dal: Příchod kultovní ženy v tílku

Co týden dal: Příchod kultovní ženy v tílku

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

18. 3. 2018 17:00 1
Reklama

Minulý týden byl co se týče novinek až překvapivě bohatý, ten poslední naopak tento přetlak vynahradil. I přes to jsme byli svědky jednoho velkého oznámení úzce spjatého s očekávanou filmovou premiérou. S prvními plány týkajícími se E3 se přihlásil i Microsoft a novinky slibuje studio Rockstar. Pojďme posledních sedm dní uzavřít tradičním přehledem, něco vypíchnout lze bez výjimek vždycky.

ZPÁTKY DO KOBEK

Co týden dal: Příchod kultovní ženy v tílku
i Zdroj: Hrej.cz

Od restartu obří značky Tomb Raider už pár let uplynulo. Splnil ale svá očekávání, nezdary a problémy otloukaná série se po křivolaké křivce kvality vrátila na výslunní herního průmyslu a přizpůsobila se moderním trendům. Tatam byla Lara jako mocně vybavený válečník bez bázně zdolávající komplikované labyrinty a vraždící obří monstra. Nová Lara byla křehká, ženská, nezkušená, plná emocí. Právě přerod z nadšené dívčiny v nebojácnou vraždící mašinu byl jedním z nejpoutavějších prvků rebootu z roku 2013 a rodinné trable motivem pokračování o dva roky později. Samotné hraní bylo filmovým zážitkem, návrat filmových zpracování se tak přímo nabízelo…

A dočkali jsme se. Lara Croft se vrátila na stříbrné plátno ve své mladé, lidštější podobě a ve světě získává rozporuplná hodnocení. Do kinosálu se posadil i Jarda a z Lary byl… s trochou nadsázky nadšený. Prostřední hodnocení tomu sice příliš nenasvědčuje, ve srovnání s ostatními filmovými zpracování počítačových her ale vychází jako jasný vítěz. I přes problémy s nevalnými hereckými výkony ve vedlejších rolích, vykrádáním herní předlohy či nevyváženou stopáží hraje prim skvělý výkon hvězdné hlavní herečky, hutná akce a pomrkávání na fanoušky značky. Aktuální hodnocení Rotten Tomatoes jen těsně nedosahuje 50%, úplný zásah do černého to zřejmě není. Na ČSFD se snímek chlubí nadprůměrnými 72%, mezinárodní IMDB vykazuje 7.0. Dle laické kritiky tudíž není Tomb Raider úplně k zahození. Pokud jste zarytí hráči a chcete si život okořenit návštěvou kina, možná nadešel čas.

Obnovené popularity ženské herní ikony využilo i studio Square Enix a načasovalo oznámení završení plánované trilogie. Novinka s podtitulem Shadow of The Tomb Raider už visela ve vzduchu nějaký ten pátek, dávno ji prozradilo zaregistrování názvu, prvního teaseru se ale dočkala až ve čtvrtek. Spíše tajemné video naznačilo, že se Lara podívá do Mexika, znalci odhadli, že někam na poloostrov Yucatán, kde leží obří Mayské stavby. Lze předpokládat, že právě Mayové a jejich kultura budou nějakým způsobem stěžejní pro pokračování příběhu. Datum vydání je zatím stanoveno na 14. září letošního roku.

E3 NA OBZORU

Co týden dal: Příchod kultovní ženy v tílku
i Zdroj: Hrej.cz

Microsoft na posledních ročnících největší herní události roku, E3, spíše kráčel ve stínu velkolepých show Sony. Jen s obtížemi konkuroval velkých oznámení God of War, Death Stranding nebo Days Gone. To by se mělo v letošním roce změnit. Americký gigant si plánuje podmanit celé Los Angeles největší akcí v historii společnosti. Přímo naproti tradičnímu konferenčnímu centru hodlá poutat pozornost svým vlastním showfloorem v rámci budovy Microsoft Theater, kde proběhne většina “toho důležitého”. To samozřejmě neznamená, že se Microsoft úplně vzdá svých pozic ve výstavních prostorách, Convention centre se ale stane základnou pro hraní, streamování a soutěžení. Microsoft tím míří především na hráče vyhledávající hratelná dema novinek a společnou zábavu.

Zda se bude skutečně jednat o revoluční ročník E3, nebo bude letošní akce jen ozvěnou přemrštěných plánů uvidíme až v červnu. Expo startuje 10. června a my se už nemůžeme dočkat.

GTA V KONEČNĚ V KOMPLETNÍM PAKLU

Co týden dal: Příchod kultovní ženy v tílku
i Zdroj: Hrej.cz

Od vydání GTA V už uplynulo hodně vody, komerční megahit vyšel na všechny “velké” platformy a obohatilo jej několik desítek neplacených i placených rozšíření. Původní singleplayer především díky zrušení plánovaných příběhových rozšíření příliš změn nedoznal, multiplayerová nástavba Online se ale změnila k nepoznání. Skupinové heisty, desítky vozidel, zbraní, oblečení, tetování nebo účesů postupně rozšířily omezenou původní nabídku. Balík placených rozšíření se postupně rozrostl natolik, že by notorický sběratel a nový přírůstek do rozsáhlé online komunity musel složitě skupovat větší množství DLC. Německý Amazon odhalil, že to budou mít od 23. března podstatně jednodušší. Datum vydání bylo sice bezprostředně po tom odsunuto na duben, magazín Kotaku však chybný index produktu potvrdil.

Žádnou přidanou hodnotu kompletní edice představovat nebude. Kromě doposavaď vydaného obsahu se majitel žádných specialit nedočká. Na druhou stranu je otrava skupovat jednotlivé drobnosti po jednom a v kompaktním balení je to jistě příjemnější nabídka. Zajímavé bude sledovat, jak se budou vyvíjet prodeje a ceny edice, vzhledem k stále se držící původní cenové hladině. Jen málo titulů si dokáže svou původní hodnotu udržet dlouhé měsíce po vydání, nemluvě o neuvěřitelných pěti letech.

 

A dál? A dál až zase příště. Uplynulý týden si skutečně připsala na vrub Lara Croft se svým virtuálním i filmovým návratem. Samozřejmě jsme ale pilně recenzovali, vysílali, hráli jsme Far Cry 5 a intenzivně jsme sledovali dění ve světě. E3 se totiž kvapně blíží a velká oznámení klepou na dveře bez přestání. Tak setrvejte a Hrejte s námi!

Videa a podcasty za uplynulý týden: Dohrajte s námi: Demon's Souls #10Hrajte s námi: FranticsHrajte s námi: Yakuza 6: The Song of LifeHrajte s námi: Moss VR

Recenze za uplynulý týden: Subnautica, Iconclasts, Monster Energy Supercross - The Official Videogame, Yakuza 6: The Song of Life, Tomb Raider



Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama