Změna multiplayeru SWBF2 už příští týden
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Změna multiplayeru SWBF2 už příští týden

Změna multiplayeru SWBF2 už příští týden

David Plecháček

David Plecháček

16. 3. 2018 15:23 1
Reklama

Čas je pomíjivý, a tak co bylo aktuální před půl rokem, je dnes passé. Jedna z podzimních největších her, Star Wars Battlefront 2, si v době vydání prožívala krušné chvilky. Battlefront svými nastavenými pravidly a hodnotami rozpoutal debatu ohledně lootboxů a mikrotransakcí obecně, ale dnes už sem tam slyšíme pouhé dozvuky kauzy, která se prohnala videoherním průmyslem jako uragán.

Je to paradox. Lootboxy a mikrotransakce se staly objekty debat některých zákonodárců a málem se objevily i v některých zákonech, na což DICE reagovalo prohlášením, že dojde ke změně, což sice uklidnilo situaci, ale nikdo už vlastně nevyhlíží, jak budou změny vypadat konkrétně. Současný stav bychom totiž mohli nazvat provizoriem, finální podobu jsme dosud neznali.

Do jisté míry jí neznáme ani teď. Kolik času od vydání už uběhlo? Každopádně EA s DICE konečně odhalili datum, kdy ke změnám dojde, spolu s některými věcmi, kterých se budou týkat. Předně, ke změně dojde 21. března, čili za pět dní. Autoři slibují, že po novém updatu bude systém progrese lineární, což by mělo znamenat, že veškeré prvky, které ovlivňují hratelnost, se budou moci vydělat jen samotným hraním a nebudou k dispozici ke koupi.

To se týká například Star Cards nebo dalších věcí. Za hraní budou hráči dostávat zkušenosti pro třídy, jednotlivé postavy, hrdiny nebo lodě, za něž se rozhodnou v multiplayeru hrát. Jakmile nějaká postava/loď dosáhne požadovaného množství zkušeností, navýší se jí level, za nějž dostane Skill Point – ten posléze může utratit za Star Card, za jakou bude on sám chtít. Tyto kartičky zároveň nebudou součástí lootboxů. Ty dostanete za pravidelné hraní, plnění výzev, překonání milníků a jiné. Jejich obsahem budou kredity nebo kosmetické oblečky.

Zdá se, že cokoliv, co máte u svých účtů nyní k dispozici, vám nicméně zůstane i po updatu. Ačkoliv je zřejmé, že to není ideální, neexistuje řešení, které by vyhovovalo všem. Obecně je ale nově nastíněný systém spravedlivý, a kdyby tímto způsobem fungoval od začátku, nemohli bychom na konto Battlefrontu 2 říct křivého slova. Nebo alespoň na hamižnost vydavatelů. Nový systém například lepší příběhovou část neudělá. Ale to už je jiná pohádka. Tak či tak druhý Battlefront roste do krásy. Pokud vás láká, pořiďte si jej na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama