Statistiky PUBG z XO a mobilní port na západě
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Statistiky PUBG z XO a mobilní port na západě

Statistiky PUBG z XO a mobilní port na západě

David Plecháček

David Plecháček

16. 3. 2018 10:24 12
Reklama

Vývoj battle royale žánru často přirovnáváme k MOBA hrám. Nějaké existují už dlouho, pak jejich popularita vystřelí a poté vychází jeden titul za druhým. Lepší příměr ale v posledních dnech nacházím s karetními hrami. I jejich osud byl vesměs podobný, liší se ale to, kde mají své místo teď. Na mobilech.

Rozumím, že toto tvrzení trochu pokulhává, několik karetních her ale opravdu frčí i na mobilních zařízením, kam se skvěle hodí. To samé, zdá se, čeká battle royale. Možná trochu nečekaně. Na Androidu, iOS i jiných systémech sice samozřejmě vychází i jiné akční tituly, ale hry, která sází čistě na multiplayer, jsou určitou raritou.

Nedávno jsme se takto dozvěděli Fortnite. Epicu už nestačí publikum PlayStationu, Xboxu a počítačů, ale chce oslovit i mnohem rozšířenější základnu lidí, byť ne vysloveně hráčů. Nezapomínejme ale, že o to samé se pokouší i Bluehole s PUBG. Jen ne u nás. Vývojáři uzavřeli partnerství s čínským gigantem Tencent, který na tamním trhu provozuje právě mobilní verzi.

Dosud se ale zdálo, že tam Battlegrounds zůstane. Kdo ví, jestli vývojáře přimělo oznámení mobilního Fortnite, ale situace se evidentně mění. Na kanadských mobilních storech se totiž objevila betaverze jedné ze dvou PU’s Battlegrounds her. Je trochu s podivem, že jde právě o Kanadu, ale je nanejvýš pravděpodobné, že se tato verze rozšíří i do jiných zemí západního světa. Tencent ani vývojáři ale nové „vydání“ nijak nekomentují.

Je ale logické, neboť si lidé v čele s Brandonem Greenem nemohou nechat podruhé ujet vlak. Už teď doplácí na absenci PS4 verze, zatímco Fortnite boduje všude. Jistě, nová čísla o hráčích na Xboxu jsou úctyhodná, PUBG tam hraje přibližně pět milionů lidí (statistiky níže), ale i tak. Fortnite si získává větší oblibu i na sociálních sítích pro svou větší akčnost, a Battlegrounds je tak s každým dalším krokem pozadu. Ostatně právě proto Bluehole chystá novou, výrazně menší mapu, která tak bude Fortnite stísněností připomínat.

Statistiky PUBG z XO a mobilní port na západě
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama