Z A Way Out nepůjde do kasy EA ani dolar
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Z A Way Out nepůjde do kasy EA ani dolar

Z A Way Out nepůjde do kasy EA ani dolar

David Plecháček

David Plecháček

14. 3. 2018 11:53 1
Reklama

Přibližně týden nás dělí od další hry programu EA Originals. Srovnávat Fe a A Way Out je jako porovnávat jablka s hruškami, ale oba dva prostřednictvím herního inkubátoru vyrostly do své současné podoby, a tak možná určité věci sdílejí. Josef Fares v jednom z nedávných vyjádření komentoval svůj stav s vydavatelstvím, kterému leckdo nemůže přijít na jméno.

Určitou část vztahu jsme měli možnost pozorovat na The Game Awards. Možná si vzpomenete na jedno z nejbizarnějších vystoupení večera, v němž se Fares chopil slova a Keighleymu jej nechtěl vrátit, dokud nedokončí vlastní řeč. V několika málo minutách padlo mnohé, například odsouzení skutečných Oscarů s jednoznačným vzkazem, ale také to, že Fares tehdejší kontroverzi Electronic Arts neřeší a že s k němu osobně naopak vydavatel chová nadmíru dobře.

Pokud nás naše paměť neklame, už tehdy autor povedené hry Brothers: A Tale of Two Sons hovořil o tom, že z novinky A Way Out nebude mít EA ani jeden cent. Tak či onak, nedávno se vyjádřil stejně. Na druhou stranu ale Fares hovoří o dohodě, kterou udělal on sám, takže podmínky studia Zoink mohly být odlišné.

„Podívejte, musíte to pochopit. Na základě dohody, kterou jsem s o A Way Out uzavřel, EA nenáleží ani jeden dolar z případných prodejů. Každý dolar tak putuje přímo k vývojářům. Vlastně jejich směrem neproudí žádné peníze, a i tak nás EA podporuje s čímkoliv, co potřebujeme.“ Podle informací, které bývalý filmový režisér uvedl, dokonce společnost nezasahuje ani do celkové vize.

„Nijak do toho nezasahují – ani bych jim to nedovolil – takže v tomhle ohledu nám byli super oporou. Ani s tím, že hru mohou hrát dva, i když ji koupí jen jeden z nich, neměli vůbec žádný problém,“ říká. Je pravda, že tento přístup trochu vybočuje z představy o zlotřilém gigantu, který se ke svým studiím chová všelijak, jen ne dobře. Ostatně tak o EA smýšlí většina hráčů. Když nic, tak je A Way Out dobré PR, stejně jako Unravel. Ale bude i také dobrá hra?

To uvidíme 23. března, kdy hra vyjde na PC, PS4 a Xboxu One. Vy si jí ale už můžete předobjednat na Xzone.cz. Nezapomeňte, že jí sice budou hrát dva, ale vám stačí, když nákup provede jen jeden.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama