Trump s vydavateli diskutoval o násilí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Trump s vydavateli diskutoval o násilí

Trump s vydavateli diskutoval o násilí

David Plecháček

David Plecháček

9. 3. 2018 14:17 27
Reklama

Však to znáte. Když žijete v nějaké bublině, těžko se dělá obrázek o tom, jaký na ní má názor vaše okolí. Do jisté míry to platí i o videohrách. Hráči her sice vědí, že se společnost i po letech a i přes zlepšující se situaci na videohry dívá skrze prsty, ale nemáme takový odstup, abychom situaci viděli z jejich úhlu. No a zmenšíme-li jej na násilí ve hrách, je to prakticky to samé.

Zábava poté začíná, když se násilí ve hrách ujme někdo, kdo o něm slyšel jen z rychlíku a oroduje za zpřísnění všemožných kritérií, které by jej ve hrách omezil. Donald Trump není výjimka. V období po nešťastném útoku na škole Stoneman Douglas, kdy byl střelcem teprve devatenáctiletý bývalý student, je násilí v masových médiích populárním tématem.

Ne snad v přímé návaznosti, ale prezident Spojených států si do Bílého domu pozval reprezentanty herních studií, s nimiž debatoval právě o násilí ve hrách. Připravil si pro ně ukázku záběrů, se kterou chtěl doložit někdy až zbytečnou konkrétnost jejich vyobrazení. Asi vás nepřekvapí, že své zastoupení v ukázce má Wolfenstein, Sniper Elite, Fallout, nebo třeba slavná scéna No Russian z Call of Duty: Modern Warfare 2.

„Tohle je snad násilí, není-liž pravda?“ ptal se přítomných osob. Magazín The Verge říká, že s prezidentem přítomní zástupci vedli debatu na téma několika vědeckých výzkumů, které určitou spojitost násilných videoher a násilí obecně popisují. „Několik takových témat jsme probírali... a také jsme hovořili o tom, jak rating her pomáhá rodičům, aby byli informováni a dělali vhodná rozhodnutí,“ říká představitel ESA, organizace, která podporuje americké vydavatele.

Prezident Trump ale byl podle několika zdrojů otevřený diskuzi a aktivně se zajímal o názory ostatních. Závěry v tuto chvíli žádné nejsou, nicméně zajímavá je spíše níže dostupná ukázka, s jejíž pomocí se měla přemíra násilí prezentovat. Takto vytržená z kontextu totiž snadno vzbudí podobný dojem, který nabude kde kdo – včetně politických špiček.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama