Tennis World Tour na gameplay záběrech
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tennis World Tour na gameplay záběrech

Tennis World Tour na gameplay záběrech

David Plecháček

David Plecháček

8. 3. 2018 13:58 4
Reklama

Federer uzmul v duelu proti Gaelu Monfilsovi první set a v prvním gamu setu druhého získal brejk, Madison Keysová poté v souběžně hraném utkání vede na Garbině Muguruzaovou 4:2 a první set pomalu finišuje. To není aktuální reportáž z turnaje v Indian Wells, ale popis dění v nové herní ukázce z Tennis World Tour.

Nová hra studia Breakpoint, v němž pracuje několik bývalých členů 2K Czech, kteří pracovali na Top Spinu 4, se stále prezentuje spíše výjimečně. Škoda. Ačkoliv se stále jedná o relativně malou a především nezávislou hru, těší se na ní desítky, možná i stovky tisíc hráčů, kteří pořádný tenis neviděli dlouhá léta. Navíc mimo Oceánii neviděli ani AO Tennis, který má, přinejmenším, rozpačité kvality, a tak TWT nemá prakticky žádnou konkurenci.

Internetem začínají kolovat záběry z pre-alfa verze hry. Už z ní je ale patrné, že si autoři dávají pozor i na detaily a specifika, která jednotlivé hráče charakterizují. Slavného Rogera Federera tak například zdobí dnes ne úplně obvyklý jednoruční bekhend. Není jedinou hvězdou, která do Tennis World Tour zamíří.

Z mužů jej doplní další čtyři z top 10, Dimitrov, Zverev, Thiem a Goffin, nechybí ani další slavná jména, jako například agilní Švýcar Wawrinka, bouřlivák Nick Kyrgios, dlouhán s raketovým podáním John Isner, v současnosti při absenci Murrayho nejlepší Brit Kyle Edmund nebo bývalý člen užší špičky Milos Raonic.

U žen je situace mnohem komplikovanější. V době vydání jich bude bohužel velice málo, leč všechny jsou divákům tenisu dobře známé. Češky opět chybí. V nabídce bude Dánka Caroline Wozniacká, Němka Angelique Kerberová a uvadající Kanaďanka Eugenie Bouchardová, o níž se v poslední době hovoří především díky jejímu osobnímu životu namísto výkonům. A pak samozřejmě dvojice Keysová, Muguruzaová.

Mužský žebříček je sice nabitější, ale i v něm chybí některá nejzvučnější jména. Nadal, Djokovič, ostatně i Berdych nebo zmíněný zraněný Murray, z žen sestry Williamsovi, Simona Halepová, Radwaňská, ostatně i Kvitová nebo Plíšková, obě hráčky ze světové desítky. Podle vývojářů je ale možné, že se do hry někteří podívají po vydání. Doufejme.

Fanoušci budou mít možnost vytvořit dvacet hráčů dle vlastní fantazie, s nimiž půjde hrát offline režimy. Údajně bude v nabídce dostatek prostředků k vytvoření nejrůznějších hráčů. Chybět by neměla ani obligátní kariéra, která z hráče z konce první světové stovky žebříčku ATP nebo WTA udělá superstar. Herní systém spíše než arkádě údajně odpovídá simulaci. Uvidíme.

Tennis World Tour vyjde na PS4, Xboxu One a PC letos v květnu. Alespoň pokud vše půjde podle plánu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama