Kongregate odhaluje vlastní PC obchod
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kongregate odhaluje vlastní PC obchod

Kongregate odhaluje vlastní PC obchod

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

7. 3. 2018 13:38
Reklama

Vydavatelství Kongregate zaměřující se na tituly spíše menší překvapuje své fanoušky i hráče a představuje svou vlastní distribuční platformu pro PC. Důvody pro odhalení samostatné platformy a obchodu každopádně umí být na jednu stranu celkem pochopitelné.

Již delší dobu víme kupříkladu celkem dobře o tom, kterak umí být Steam finančně náročnou platformou pro ostatní vývojáře. Na druhou stranu je však tým Valve ještě poměrně benevolentní v otázce prodejů klíčů i z jiných zdrojů. V takovém případě mnohé týmy dokáží u určitého procenta prodaných her využít zázemí Steamu, touto cestou se však dokáží vyhnout alespoň části poplatků.

A i to se určitě může některým vydavatelstvím či vývojářům znelíbit a snad i proto se čas od času objeví nějaká ta konkurence. Ta dnes představená však nepředstavuje reálnou hrozbu a volí přeci poněkud odlišnou strategii.

Ta dnes poodhalená platforma ponese název Kartridge a je údajně navržená tak, aby byla dostatečně odlišná. V centru dění má držet nejen vývojáře samotné, ale má být rovněž vyvíjena v úzké spolupráci s komunitou. Na oficiálním webu se můžete registrovat do bety s tím, že plná verze by měla dorazit již během tohoto léta. A aby toho nebylo po stránce informací a lákadel málo, tak tvůrci přinášejí rovněž krátkou upoutávku, a to v podobě videa:

Mezi další základní myšlenky poté patří ještě například to, že cenu si vývojáři a distributoři stanoví sami, poplatků za vystavení se tvůrci her nedočkají a rovněž se lze těšit na údajně funkční algoritmy vyzdvihující vždy ten správný titul pro daného hráče.

Inu, vedle Steamu, GOGu, Originu a Uplay a případných dalších platforem menších se vám tak již brzy bude moci na PC vyjímat obchod další. To někomu vadit může, jiným třeba nikoli, vy se s námi v diskuzi každopádně podělte o váš názor na tento možná poněkud nečekaný přírůstek.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama