Hellblade možná míří i na další platformy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hellblade možná míří i na další platformy

Hellblade možná míří i na další platformy

Pavel Makal

Pavel Makal

7. 3. 2018 13:26 1
Reklama

Hellblade: Senua’s Sacrifice od vývojářského studia Ninja Theory je jednou z nejpozoruhodnějších her loňského roku. Atmosférou nabité putování piktské válečnice bylo hojně skloňováno i v naší INVAZI, dosud si jej ale mohli vyzkoušet jen hráči na PC a PlayStation 4. To se ale možná v budoucnu změní.

Hra se totiž znovu objevila v seznamu australské ratingové organizace a vzhledem k tomu, že byla vydána nedávno a není tedy jiný zjevný důvod k opětovnému posuzování ratingu, je poměrně pravděpodobné, že se jedná o náznak plánovaného vydání na nějaké další platformě. Logicky se nabízí Xbox One, je ale možné, že byste si Senuino šílené dobrodružství mohli vzít i na cesty díky Nintendu Switch.

Hellblade si v naší recenzi vysloužil hodnocení 4/5 s tím, že se jedná o jeden z nejoriginálnějších herních zážitků, jaké si v současnosti můžete dopřát. I přes repetitivní hádanky a nepříliš variabilní soubojový systém totiž hra umí chytit za srdce, a to hlavně díky poutavému a značně zneklidňujícímu stylu vyprávění, který notně využívá psychickou chorobu hlavní protagonistky.

Hra vznikla jako čistě nezávislý projekt studia Ninja Theory a dosáhla poměrně slušného úspěchu. Za první týden prodala čtvrt milionu kusů, za tři měsíce se tento objem zdvojnásobil. Na hře pracoval zhruba dvacetičlenný tým tři roky, k dispozici je pouze digitální verze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama