Čile se spekuluje o novém PlayStationu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Čile se spekuluje o novém PlayStationu

Čile se spekuluje o novém PlayStationu

David Plecháček

David Plecháček

7. 3. 2018 11:46 34
Reklama

V poslední době se objevují čím dál častěji náznaky týkající se PlayStationu 5. Pochopitelně Sony prozatím mlčí, do případného představení je stále ještě daleko, ale teď se těch zvěstí sešlo nějak moc na to, aby na nich něco nebylo. Čeho se týkají?

Podle několika zdrojů se už začínají objevovat dev kity PlayStationu 5 i u třetích stran. Sony pochopitelně se svými interními studii sdílí svou vizi a spolupracuje s nimi na tom, aby byl PlayStation 5 tou nejlepší možnou platformou, ale zdá se, že je společnost s novou hardwarovou podobou natolik spokojená, že už s ní zásobuje i third-party studia, aby na novou konzoli mohli začít vznikat hry.

S informací původně přišel insider Marcus Sellars, který je mezi hráči pro své důvěryhodné informace známý. Naposledy informoval o dosud nepotvrzeném Call of Duty: Black Ops 4 a případném portu na Switch, z potvrzených věcí můžeme připomenout vývoj Metroidu Prime 4 společností Bandai Namco.

Studiem, ke kterému mohl nový dev kit dorazit, je například polský CD Projekt. Včera totiž z úst prezidenta studia Adama Kiciňského zaznělo, že Cyberpunk 2077 vyjde na současné i next-gen technologii. Nic konkrétního, nicméně to spolu s rozeslanými vývojářskými konzolemi dává smysl.

Kromě toho se o novém PlayStationu hovoří i z jiného důvodu. Na základě amerického patentu se totiž mnozí domnívají, že PlayStation 5 nabídne zpětnou kompatibilitu s PlayStationem 4. Po úspěchu této služby u konkurenčního Xboxu to není příliš překvapivé. Shodou okolností ale došlo k aktualizaci dokumentace, která původně pochází z roku 2015, před několika dny. Z ní sice přímo nevyplývá její zprovoznění na nové platformě, ale Sony se novou technologií evidentně stále zajímá.

A když tyto věci sečteme, není žádné překvapení, že se o PlayStationu 5 začíná hovořit v souvislosti s letošní E3. Ale tyto zvěsti se cyklicky opakují každý rok, a ve stínu těchto zpráv se spíše zdá, že se jedná o myšlenku, jejímž otcem je pouhé přání. Nechme se překvapit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama