BF5 opět s epizodickou kampaní, část za SS?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka BF5 opět s epizodickou kampaní, část za SS?

BF5 opět s epizodickou kampaní, část za SS?

David Plecháček

David Plecháček

7. 3. 2018 10:52 6
Reklama

Není to tak dlouho, co jsme hovořili o Battlefieldu 5. Tedy o hře, která stále ještě nebyla oficiálně představena a stále o ní nevíme nic konkrétního. Ze všech stran ale přichází nové náznaky, které se vzácně shodují, a tak se zdá, že nás letos opravdu čeká návrat do druhé světové války i v sérii od Electronic Arts a studia DICE. Jenže toho „víme“ o dost víc.

Začněme od toho nejméně důležitého, ale také od toho, co před koncem roku čeřilo vodu herního průmyslu nejvýrazněji. Mikrotransakce ve druhém Battlefrontu tak nějak napovídaly, jak by mohla situace vypadat i v dalších hrách od amerického vydavatele, ale vlna kritiky, zdá se, přiměla EA přemýšlet nad dopady. Server Kotaku se tak zajímal o to, jak bude vypadat další velká hra od DICE. A údajně se lootboxů nezbaví.

Co by se mělo změnit, je jejich podoba. Battlefront 2 byl kritizovaný za některé mechanismy hraničící s pay-to-win systémem, a tak by si Battlefield 5 měl vystačit s kosmetickými balíčky. „Plány s mikrotransakcemi se po Battlefrontu změnily, a je možné, že se změní i před vydáním Battlefieldu. Lidé v DICE doufají, že zůstanou jen u kosmetických věcí.“ Tak jako u Battlefieldu 1.

Se zajímavými zprávami přišel i web VentureBeat. Ten totiž tvrdí, že se autoři nezbaví kampaně v takové podobě, v jaké jsme jí viděli v Battlefieldu 1 a ve své podstatě i v Battlefrontu 2, i když v něm byla kompaktnější. Battlefield 5 by se tak měl spoléhat na dílčí příběhy s různými hlavními hrdiny. Tím podobnost s Battlefieldem 1 nekončí, DICE údajně chtějí zachovat ráz, vizuál i celkový přístup i u letošního pokračování.

Co je ale zajímavé, podle některých zdrojů by měla kampaň sledovat německou linku. Alespoň částečně v některé kapitole. Mohli bychom tak prožít druhou světovou válku pohledem, na jaký někteří hráči netrpělivě čekají už dlouhá léta. Zdroj VentureBeat ale tuto informaci údajně vyvrátil.

Ať tak či onak, v Battlefieldu 5 by neměla chybět kooperace. Podle všeho se co-op v tuto chvíli soustředí jen na vybrané mise v rámci režimu Conquest, nicméně autoři by si údajně přáli rozšířit tento záběr i na jiné části hry. Možná tak můžeme doufat v celou kampaň, ostatně nebylo by to poprvé, kdy se o něco takového DICE pokoušeli. Zatím ale můžeme pouze doufat. Nic není potvrzeno. Ale také nic z toho nebylo oficiálně vyvráceno.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama