Metro Exodus definuje nový vizuální standard
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Metro Exodus definuje nový vizuální standard

Metro Exodus definuje nový vizuální standard

David Plecháček

David Plecháček

1. 3. 2018 13:44 18
Reklama

Roli technických benchmarků pro mě osobně v minulých letech obstarávalo Crysis od Cryteku. První díl i obě pokračování se stala k tomuto slovu synonymem a vlastně takovým měřítkem, jak na tom váš stroj vlastně je. Jenže Crysis 3 vyšlo už před pěti lety a na jeho pozici od té doby nikdo jiný nenastoupil. Teď se o žezlo hlásí 4A Games.

Série Metro, na jejímž základě jsou ukrajinští vývojáři vedení v patrnosti, byla vždy graficky opěvovanou záležitostí. Bohužel, v době, kdy vyšel první díl, vyšel prakticky i druhý Crysis, který laťku zatížení vašeho hardwaru posunul na novou úroveň, a Last Light vyšlo souběžně se zmiňovaným Crysis 3. Vlastně až teď se 4A Games osamostatní a do světa hlásají, že to budou právě oni, kdo převezme štafetu.

„Máme prostě rádi, když se grafické karty žhaví do běla.“

Engine pojmenovaný podle názvu společnosti vývojářů vždycky dokazoval, že je schopný působivých scén a působivých výkonů, a autoři také vyjadřují naději, že zůstane „obecným standardem pro potřeby benchmarkingu“, alespoň dle slov Jona Blocha, výkonného producenta studia, které nově sídlí na Maltě.

Všechno potřebné 4A Engine dokáže – renderování na základě reálné fyziky, notně vylepšený systém nasvícení scén, stejně jako nejnovější nástroje pro tvorbu cinematických sekvencí. Ale to kloužeme samozřejmě pouze po povrchu. Už loňská E3 ukázala, jak by mohlo Metro Exodus vypadat, a pokud autoři dodrží svá slova, opravdu tak nakonec vypadat bude.

Pokud máte rádi ten nejlepší možný zážitek a bojíte se, že verze pro konzole bude podstatně osekanější, autoři slibují, že se není čeho bát. Engine totiž nebyl navržený jen na nejvýkonnější PC, ale byl navržený i s ohledem na konzolové hráče. Xbox One X tak například zvládne jak 4K, tak pochopitelně i HDR. Specifika verze pro PlayStation 4 Pro neznáme, ale i na této konzoli se dočká vylepšení. Metro Exodus slibuje mnohé – můžete jej mít, pokud si jej předobjednáte na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama