CEO a spoluzakladatel Cryteku odstupuje
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka CEO a spoluzakladatel Cryteku odstupuje

CEO a spoluzakladatel Cryteku odstupuje

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

1. 3. 2018 09:05 4
Reklama

Krátce po vypuštění akce Hunt: Showdown do zóny předběžného přístupu se dozvídáme o tom, že v týmu Crytek dochází k personálním změnám, a to hned na postu nejvyšším. Ze své pozice totiž odstupuje CEO společnosti.

Cevat Yerli pomáhal německý Crytek rovněž i zakládat a byl s tímto studiem dlouhá léta úzce spjatý, nicméně to je již minulostí a Crytek nově povedou jeho bratři Avni a Faruk. O důvodech jeho odchodu se nicméně nyní nedozvídáme, faktem ovšem je, že Crytek přežil před pár lety svoji klinickou smrt, kdy značná část zaměstnanců odešla a kdy zároveň docházelo i k problémům s vyplácením mzdy. Na Yerliho hlavu se tehdy snesla značná vlna kritiky, a to především díky tehdejším necitlivým prohlášením adresovaným netrpělivým zaměstnancům.

Nicméně to je již také minulostí, Crytek od té doby získal bohatou finanční injekci jak od Amazonu, tak i od ruské společnosti My.com, která investovala do vývoje on-line akce Warface. Yerli každopádně odchází po téměř dvaceti letech a ve společnosti zůstane aktivní již jen jako významný akcionář, což samo o sobě znamená také poměrně dost a mohl by mít vliv na směřování společnosti.

Každopádně co se budoucnosti samotného týmu týče, tak ta bude jistě ještě zajímavá, neboť kromě vývoje pozitivně přijatého Hunt: Showdown má tento tým momentálně na bedrech ještě žalobu studia Cloud Imperium Games, a to kvůli enginu CryEngine.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama