Brigitte je 27. postavou v OW, dcera Torbjörna
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Brigitte je 27. postavou v OW, dcera Torbjörna

Brigitte je 27. postavou v OW, dcera Torbjörna

David Plecháček

David Plecháček

1. 3. 2018 09:39 3
Reklama

Když Overwatch v květnu 2016 vyšel, seznam hratelných postav čítal 21 hrdinů. Šest ofenzivních, šest defenzivních, pět tanků a čtyři supporty. Hned o dva měsíce později dorazila Ana, další healer. Následovala útočná Sombra, obrněná Orisa, ofenzivní Doomfist a jako poslední další healer Moira. Teď čekáme šestý přírůstek, hrdinu číslo 27. Kdo by to byl čekal, že se opět bude jednat o člověka s léčebnými schopnostmi.

Další postavou, která rozšiřuje kánon série, je osmadvacetiletá Brigitte [brigíta]. Jejím příchodem se tak opět rozšíří spletitá sestava vzájemných, mnohdy příbuzenských vztahů. Brigitte Lindholm je totiž dcerou Torbjörna Lindholma, který je od počátku s Overwatch pevně spjatý. Od dvorního mechanika bývalého týmu se dcera naučila všechno potřebné, aby byla platná v každé akci. Ale nejen od něj. Jejím kmotrem je totiž Reinhardt, a i od něj leccos pochytila.

Díky novému oznámení máme poměrně jasnou představu o tom, v čem bude vynikat. Jak už padlo v úvodu, patří do kategorie healer, její hlavní úlohou tak bude léčit. Od svého šikovného otce ale poznala i důležitost dodatečného brnění, které svým držitelům poskytuje obranu navíc. Jakmile je tedy její cíl vyléčen, může jeho hodnotu zdraví navýšit právě o štíty. Své spolubojovníky léčí prostřednictvím balíku, které hází na zem volně k dispozici – tak jako Torbjörn.

Kromě toho ale léčí i své okolí ve chvíli, kdy útočí svým raketovým cepem. To už je částečně inspirací od Reinhardta, jen namísto obouručního raketového kladiva má Brigitte jednoruční variantu. Zdraví bude spoluhráčům přibývat jen jednorázově, vždy v době zásahu v okolí dvaceti metrů.

Raketový cep je sice kontaktní zbraní, ale stejně tak jej může mladá inženýrka použít i na cíle, které jsou mnohem dál. Pomocí takzvaného Whip Shotu jej hodí do dálky, čímž nepřátelům uštědří poškození a navíc je odhodí dále od sebe. V druhé ruce dřímá energetický štít (opět po vzoru Reinhardta), který ale není tak velký jako u ostatních hrdinů, nýbrž chrání jen Brigitte samotnou a hráče, kteří stojí přímo za ní.

Energetická ochrana jí ale dává taktickou možnost k ústupu a dělá z ní prakticky nejodolnější healovací jednotku. Sám Jeff Kaplan z Blizzardu Brigitte díky tomu označil za takový hybrid mezi tankem a supportem, respektive hodí se pro všechny, kteří rádi hrají za odolné jednotky, ale chtěly by zkoušet i léčit ostatní, nebo naopak pro healery, kteří by rádi hráli za třídu tank. Svým štítem navíc může i zaútočit kupředu a omráčit na vteřinu svůj cíl. Ultimátní schopností je potom Rally, desetivteřinový bonus, v jehož rámci se Brigitte pohybuje rychleji a jednotky v jejím okolí dostávají nad rámec svého zdraví automaticky štíty.

Pokud jste sledovali pozorně poslední animovaný krátký filmeček od Blizzardu, Brigitte v něm po boku Reinhardta vystupovala. Navíc se účastnila i nešťastné akce, při níž její otec přišel o ruku. K úhoně by přišla i samotná malá dcerka, kdyby jí nezachránil Reinhardt. A tak vlastně získala svého kmotra, který jí později dal i jméno.

Jak už padlo v úvodu, Overwatch tak získává nový rodinný přírůstek do plejády všech hrdinů. O některých vztazích mezi jednotlivými postavami se stále spekuluje. Mimo ně ale například známe bratrský vztah Genjiho a Hanza, nebo vztah matky a dcery v podobě Any a Pharah.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama