Vychází H1Z1, které přišlo o 90 % hráčů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vychází H1Z1, které přišlo o 90 % hráčů

Vychází H1Z1, které přišlo o 90 % hráčů

David Plecháček

David Plecháček

28. 2. 2018 15:09 14
Reklama

Samozřejmě, že víme, že PlayerUnknown's Battlegrounds nebylo první hrou svého druhu. Před ním už existovaly mnohé projekty, které ze stejného režimu dlouhodobě profitovaly. Například H1Z1. I to se ale muselo před současným králem klanit, a to pořádně hluboce. Ale jak se vymanit ze stínu hry, která se na Steam podívala později, ale z early access vyšla rychleji? Zkusit s ní držet krok.

Když mluvíme o tom, jak hluboce se H1Z1 muselo sklonit před PUBG, stačí se podívat na čísla z doby, kdy se teprve fenomén rozrůstal, a na situaci z dneška. Jestliže v červenci loňského roku hrálo H1Z1 v průměru 150 tisíc lidí najednou, teď jich je devět. Tedy devět tisíc, abychom zůstali přesní. Rozdíl činí přes devadesát procent z původní cifry. H1Z1 se dlouhodobě drželo v top 3 nejhranějších her na Steamu. Jenže pak syn předčil svého otce.

Brendan Greene, jinak řečený také PlayerUnknown, sám několikrát potvrdil, že kdyby nebylo H1Z1, nebylo by PUBG. Sám se účastnil vývoje a i projekt studia Daybreak Game Company v sobě nese jeho nedílnou stopu. Vývojáři ale nechtějí nechat věci jen tak – pokud by totiž H1Z1 upadlo, stalo by se další hrou, která byla populární v předběžném přístupu, ale nedočkala se plného vydání. A tak hru konečně vydali ve verzi 1.0.

Po třech letech aktivního vývoje je tak titul definitivně hotový. Vývojáři ale nenechávají nic náhodě a do hry přidávají obsah, s nímž nikdo nepočítal. Novinkou je Auto Royale, tedy režim, který se odehrává pouze ve vozidlech. Asi si to dokážete představit. Ne? Nu, naleznete v něm skokánky, power-upy a arkádovou fyziku, to vše v hávu third-person střílečky. Jeden z týmů řídí, ostatní sedí v oknech svého plechového vozu a střílí po všem okolo.

Pokud nejste v historii tohoto projektu kovaní, podotkneme, že v minulosti se na Steamu objevovali dva tituly se stejným názvem: H1Z1: King of the Kill a H1Z1: Just Survive. Early access opustil první zmíněný, který už dříve ze svého názvu vypustil „King of the Kill“. Just Survive se naopak zbavilo přídomku H1Z1 a stále ještě neopustilo předběžný přístup. Kdy se tak stane, není zřejmé. Ale protože je jeho inspirací DayZ, může to trvat vááááážně dlouho.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama