Mutant Year Zero se představuje trailerem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mutant Year Zero se představuje trailerem

Mutant Year Zero se představuje trailerem

Pavel Makal

Pavel Makal

28. 2. 2018 14:35 4
Reklama

Vymyslet originální a snadno zapamatovatelný název pro hru je složitou disciplínou. Nejsme si tak zcela jisti, zda v ní autoři právě oznámené hry Mutant Year Zero: Road to Eden uspěli, ale nakonec bude přeci jen záležet hlavně na jejích kvalitách.

Mutant (neplést s BioMutantem) bude taktickou tahovou strategií ve stylu XCOMu, který ale tahové souboje kombinuje s průzkumem světa a steath mechanismy v reálném čase. Na hře pracuje švédské studio Bearded Ladies, jehož jméno vám asi mnoho neřekne, mnohem důležitější zprávou ale je, že mezi jeho členy patří i několik designérů série Hitman a také Ulf Anderson, který se podílel na sérii PayDay.

Hra se odehrává v postapokalyptickém světě, kde byly globální ekonomická krize, extrémní změna klimatu a navrch pandemie vražedného viru vyřešeny jednou pro vždy - jadernými zbraněmi. Válka vyhladila lidstvo, na druhou stranu ale dala příležitost biologické mutaci. Díky tomu patří mezi hlavní postavy například humanoidní mluvící kačer Dux nebo jeho kamarád, divočák Bormin. Hlavním cílem je zachránit si kůži a nalézt legendami opředený Eden. V cestě vám ale samozřejmě budou stát hordy nepřátel.

Sami vývojáři hru popisují jako “taktickou adventuru”, což je sice značně nezvyklý žánr, ale podle Ulfa Anderssona přesně sedí. Klíčovým prvkem má totiž být spojení taktických soubojů s rozvětveným příběhem a působivým světem opuštěných, polorozpadlých měst a divoce bujících lesů. O vydání hry se postará společnost Funcom, první záběry ze samotného hraní by měly být k dispozici v průběhu konfence GDC 2018, která se bude konat v březnu v San Franciscu. 

Mutanta pohání Unreal Engine 4 a zahrát si jej budeme moci na PC, PS4 a Xboxu One. Hra by měla vyjít ještě letos, přesnější datum vydání zatím neznáme. Není bez zajímavosti, že celý námět pochází z deskového RPG Mutant, které bylo populární zejména v 80. letech minulého století.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama