Šéf Campo Santo se vymezuje vůči SJW
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Šéf Campo Santo se vymezuje vůči SJW

Šéf Campo Santo se vymezuje vůči SJW

Pavel Makal

Pavel Makal

23. 2. 2018 16:48 8
Reklama

Nezávislý tým Campo Santo má za sebou sluncem prozářený Firewatch a v současné době pracuje na nové adventuře s názvem Valley of the Gods. Hra byla představena na prosincových Game Awards skrz trailer. Ten ukázal dvě hlavní hrdinky, Zoru a Rashidu, a také zasazení, v němž se příběh bude odehrávat. Archeologický výzkum egyptských památek ve 20. letech minulého století zní lákavě, hra ale budí pozornost i z jiného důvodu.

Zakladatel studia Campo Santo Sean Vanaman se v rozhovoru pro magazín GamesTM rozpovídal o tom, že určitá skupina hráčů se v traileru snažila zjevně nalézt i témata, která ve hře nebudou. Údajně se po zveřejnění videa objevily komentáře o tom, zda se hra bude týkat lesbického vztahu dvou žen tmavé pleti. V souvislosti s tím na sebe samozřejmě nedala dlouho čekat kritika, že se studio snaží svézt na vlně inkluze a politické korektnosti.

Vanaman říká, že je to celé naprostá hloupost a upřímně nechápe, kde se tento názor na základě traileru vzal. Říká také, že pokud by někdo takovou hru chtěl, měl by ji především sám udělat, na vlastní pěst se vrhnout do pekla herního vývoje a přinést takový titul, pokud po tom jeho srdce prahne. „Já se ale nedívám třeba na trailer Uncharted a neříkám si, jestli si to Nate a Sully rozdají. Stejně jako to nedělá nikdo jiný. Je to genderová předpojatost a je to velmi podivné,“ dodává Vanaman.

Valley of the Gods je dle jeho slov příběhem přátelství, hra bude zkoumat vztah lidí, kteří se navzájem potřebují. Zároveň se ale nevyhne ani dobovému sociálnímu komentáři. Fakt, že v hlavní roli figurují dvě mladé ženy, které ve 20. letech namísto rodinného života zvolily kariéru archeoložek, bude mít ve hře svou váhu. Na výsledek jsme rozhodně zvědavi, Valley of the Gods vyjde příští rok na PC, později pravděpodobně i na konzole.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama