Filmy Uncharted a TLoU stále na stole
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Filmy Uncharted a TLoU stále na stole

Filmy Uncharted a TLoU stále na stole

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

22. 2. 2018 09:13 2
Reklama

Filmové adaptace sérií Uncharted a The Last of Us rozhodně nemají na růžích ustláno. O jejich tvorbě se hovoří a spekuluje už celá léta, doteď jsme se však žádných konkrétnějších informací či dokonce upoutávek nedočkali. Stojaté vody rozčeřil kreativní ředitel studia Naughty Dog, Neil Druckmann, který se v rozhovoru v rámci tvůrčího summitu D.I.C.E rozpovídal právě o natáčení obou filmů.

A nepřinesl žádné výrazně pozitivní informace. Už déle víme, že se filmové zpracování dobrodružství Nathana Drakea potýká s problémy s režisérským postem. Režisérského křesla se už vzdalo několik tvůrců, v současné době studio nejintenzivněji komunikuje s režisérem Shawnem Levym (jeden z tvůrců seriálu Stranger Things), který dle Druckmannových slov skutečně chápe, oč studio stojí a sdílí stejnou vizi. Právě ta se během let výrazně změnila, Druckmann poukazuje především na to, že dříve stál tým o pravověrný akční biják přesně adaptující původní hry. V dnešní době je ale tato představa přežitkem a studio stojí spíše o doplnění příběhových mezer. Připravovaný film by se tudíž měl věnovat mládí Nathana.

Nasvědčuje tomu i potvrzená role protagonisty, kterého ztvární populární mladý herec a současný Spider-Man Tom Holland. Více konkrétních informací zatím neznáme, a dle všeho zatím ani neexistuje hotový scénář. Tvůrci zatím přicházejí s nápady a Druckmann prý pečlivě vybírá. Stále ale naráží na prostý problém - tvůrci i fanoušci mají v rolích hlavních hrdinů zafixované původní herce a odlišný ansámbl tváří by v rámci série prostě neseděl. “Pro mě, a vím že i pro celé Naughty Dog a spoustu fanoušků, je Nolan North Nathan Drake, Ashley Johnson Ellie, Troy Baker je Joel. Bylo by velmi matoucí vidět v jejich rolích někoho jiného,” vyjádil svoje obavy.

Tím se otřel i o filmovou adaptaci druhého klenotu v rukou studia. The Last of Us je (podobně jako Uncharted) samo o sobě velmi filmovým zážitkem, Druckmann přesto tvrdí, že zpracovat TLoU na stříbrném plátně je problém. Jeden z původních scénářů byl prý dokonce přímou adaptací prvního dílu hry, smetl jej však ze stolu. “S větším odstupem, když se na to podívám zpětně… nechtěl bych, aby takový film vzniknul,” odmítá věrné zpracování příběhu Joela a Ellie.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama