Přijďte na kloub sci-fi adventuře The Station
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Přijďte na kloub sci-fi adventuře The Station

Přijďte na kloub sci-fi adventuře The Station

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

22. 2. 2018 10:12 16
Reklama

Sci-fi zasazení není v adventurách zrovna denním chlebem, to ale není zdaleka jediným důvodem, proč by vás mohla zrovna The Station zaujmout. Jedná se o first person mysteriózní a příběhově zaměřenou hru zasazenou do budoucnosti, jejíž příběh se točí okolo zajímavé myšlenky, že byla objevena mimozemská civilizace ve všech oblastech podstatně vyspělejší, než je ta naše. Lidstvo by se od pokrokových mimozemšťanů mohlo naučit mnoho nových věcí, problémem ale je, že jsou tihle ufouni docela agresivní a toho času se zrovna nachází uprostřed občanské války.

Přesto byla lidstvem vyslána v neviditelné automatizované stanici tříčlenná posádka za účelem nenápadného pozorování a vyhodnocení, zda by přesto nebyl s mimozemšťany možný případný přátelský kontakt. Posádka se ovšem po nějaké době odmlčela. Úkolem hráče je prozkoumat opuštěnou a poničenou stanici, která po nich zůstala a dopátrat se, co se vlastně osazenstvu stalo. Dozvídat se to budeme prostřednictvím průzkumu okolí, poslouchání audio nahrávek a pročítání všemožných poznámek a papírků.

Průzkum opuštěné základny sice není zrovna třeskutě originálním nápadem a hra na první pohled působí jako další z řady walking simulátorů, není to ale úplně pravda. The Station obsahuje i environmentální hádanky, oplývá hutnou tísnivou atmosférou a v rukávu má připraveno i pár intenzivnějších strašidelných chvilek. Tvůrci se navíc nebojí zabrousit i do úvah nad vážnějšími tématy, jako je morálka, politika a náboženství.

Hra vyšla 20.2.2018 na PC (Steam 14,99 Euro), Xbox One a PlayStation 4 a první ohlasy hráčů jsou poměrně pozitivní. Chválu pějí především krásnou grafiku, příběh a atmosféru, zatímco nejčastější výtkou bývá kratší herní doba.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama