Kingdom Come prodalo milion kusů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kingdom Come prodalo milion kusů

Kingdom Come prodalo milion kusů

Pavel Makal

Pavel Makal

22. 2. 2018 10:21 44
Reklama

Kingdom Come: Deliverance je nejžhavějším tématem herního světa posledních dní. Nejambicioznější český projekt na poli videoher se minulé úterý po letech vývoje konečně dostal na pulty obchodů a i přes problematický technický stav se setkal s vřelým přijetím od hráčů i kritiky. Warhorse nyní mají další důvod k radosti, hra se totiž také dobře prodává.

Server Lupa.cz přišel s informací, že se české herní společnosti podařilo překonat metu jednoho milionu prodaných kusů. Množství zahrnuje prodej na všech platformách a distribučních kanálech dohromady. Informaci potvrdil výkonný ředitel firmy Martin Frývaldský a doplnil, že firma i akcionáři jsou s výsledkem spokojeni.

Podle Frývaldského je samozřejmě důležitý i vývoj prodejů v následujících měsících. Uvádí, že největší objem připadá na první dny po vydání, po němž následuje pokles a jistá stabilizace: „Na začátku je silná špička a pak je takový ocásek a je práce s tím ten ocásek udržet pokud možno co nejdéle,“ popisuje ředitel firmy situaci.

Kingdom Come: Deliverance není první českou hrou, které se podobný úspěch podařil, první Mafia například prodala přes dva miliony kopií. Dle Frýdeckého slov Warhorse s překonáním milionové mety počítali. I tak je ale její dosažení pozitivním zjištěním, které navíc korunuje poměrně krátký časový úsek, v němž byl takový objem prodejů dosažen. Vývoj hry je nyní s největší pravděpodobností zaplacen a Warhorse mohou pomýšlet na další projekt. Zároveň se jedná o jasný důkaz, že pro podobě komplexní RPG bez fantasy elementů existuje dostatečná základna zájemců.

O hře si můžete přečíst více v našich recenzích PC a konzolové verze. Mimo to jsme v minulém týdnu přinesli i rozhovor s Danem Vávrou. Kingdom Come: Deliverance je k dispozici na PC, PS4 a Xboxu One, koupit si jej můžete na e-shopu Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama