Oblíbení hrdinové id Software jsou příbuzní
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Oblíbení hrdinové id Software jsou příbuzní

Oblíbení hrdinové id Software jsou příbuzní

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 2. 2018 14:05 2
Reklama

Rodinná pouta jsou ve světě herních příběhů vděčným pojítkem hrdinů, ostatně virtuálními bratry jsou i jedny s nejikoničtějších postav průmyslu, Mario a Luigi. Občas nás ale dosud neznámé pokrevní vazby dokáží překvapit i mezi existujícími postavami z různých sérií. Právě tak příjemně překvapila fanoušky letitá společnost id Software, která spíše mimoděk potvrdila, že hrdinové jejích kultovních sérií sdílí jeden rodokmen.

K tomuto odhalení vedla dlouhá cesta. Bývalý designér a známá tvář studia John Romero během loňského prosince prostřednictvím Twitteru nostalgicky zmínil, že náckobijec BJ Blazkowicz, hrdina série Wolfenstein, vznikl na základě jím nadesignované postavy Keena z legendární série Commander Keen. Zvědaví fanoušci hned začali bádat, zda nejsou oba hrdinové nějakým způsobem příbuzní. A Romerův bývalý kolega, designérský otec Blazkowicze Tom Hall spekulace potvrdil. Oba hrdinové skutečně patří do jedné rodiny akčních tvrďáků.

Aby toho nebylo málo, do celé skládačky zapadá i Doomguy, protagonista nedávno restartované série Doom. Neméně ostřílený hrdina je taktéž produktem bohatého portfolia studia a taktéž nosí v žilách rodinnou “id” krev. Romero se pro přehlednost podělil i o posloupnost a vztahy jednotlivých hrdinů. Z humorné výměny názorů mezi dvěma vysloužilými designéry vyplývá, že je Blazkowicz prarodič Keena a Doomguy Keenův syn.

John Romero na kultovním cover artu původního Doom ztvárnil postavu Doomguye. Proto se do úsměvné konverzace zapojila i jeho manželka Brenda a poukázala na to, že je na základě těchto faktů Keen její tchán. Tomu se říká pořádná rodinka.

Kdoví, třeba se podobných oznámení dočkáme častěji. Jsou bratři Drakeovi bratranci Joela (nebo snad Crashe)? Rozbalovali jako malí společně dárky pod stromečkem Desmond Miles a Marcus Holloway?

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama