Rainbow Six: Siege má plány na deset let
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rainbow Six: Siege má plány na deset let

Rainbow Six: Siege má plány na deset let

Pavel Makal

Pavel Makal

20. 2. 2018 12:01 2
Reklama

Taktická akce Rainbow Six Siege vyšla už na konci roku 2015, vývojáři se o ni ale i nadále starají, zásobují ji novým obsahem a poměrně pravidelně ji hráčům poskytují k vyzkoušení zdarma. Podle nových informací to navíc vypadá, že Siege tu s námi ještě pár let pobude.

Šéf značky Alexandre Remy se totiž nechal slyšet, že žádné pokračování momentálně není v plánu a péče o Siege potrvá ještě řadu let: „Říkáme to pořádně nahlas – sequel neplánujeme. Budeme tu s vámi dalších 10 let, takže můžete očekávat dostatek Rainbow Six ve svém životě.“ Hra momentálně nabízí 36 hratelných operátorů, v průběhu jejího života jich má být k dispozici celkem 100.

V nejbližší době do hry dorazí také kontroverzní lootboxy, vývojáři se ale ohrazují proti nařčení z nenažranosti. Remy sám uvedl, že sice chápe obezřetnost hráčů, ale obsahem beden budou pouze kosmetické předměty. Dle jeho názoru budou lootboxy fungovat jako „dárkový obchod poté, co se svezete na horské dráze“. Dodává, že cílem Ubisoftu je zajistit, aby obsah lootboxů nijak nenarušoval vyváženost hratelnosti. Lootboxy navíc budou dostupné jen po omezený čas, koupit si je můžete od 6. března do 3. dubna.

Šestého března dojde také ke spuštění nového updatu, který přinese operaci Chimera. V rámci ní se představí dva noví operátoři, speciální ruská medička Finka a Francouz Lion, jehož hlavní výhodou je dron, schopný monitorovat pohyb nepřátelského týmu. Kromě dvou nových operátorů byl také představen nový PvP režim Pick&Ban. V rámci něj můžete omezit nepřátelskému týmu výběr operátorů, musíte ale počítat se stejným postihem. Navíc budou oba týmy znát svá složení navzájem před začátkem zápasu, lze ale tajně jednoho operátora vyměnit a získat tak alespoň nějakou taktickou výhodu.

Ačkoli Siege stále trpí některými technickými problémy, podle posledních údajů má 27 milionů aktivních uživatelů. Po počátečním propadu zájmu se vývojářům podařilo razantními kroky komunitu znovu rozdmýchat a zdá se, že se svou snahou nekončí. Přispívá k tomu i oznámení, že i v budoucnu budou někteří operátoři zpřístupněni zdarma. Hra je dostupná na PC, PS4 a Xboxu One, pořídit si ji můžete v e-shopu Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama