Microsoft neomezí podporu myší u Xboxu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft neomezí podporu myší u Xboxu

Microsoft neomezí podporu myší u Xboxu

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

19. 2. 2018 09:32
Reklama

O podpoře klávesnice s myší se jako formy ovládání u konzolí Xbox One hovoří již delší dobu, dosud však oficiální podpora nepřišla. Zcela zatracené tyto plány určitě nejsou a díky tomu se aktuálně dozvídáme o tom, jakou formu by implementace těchto periferií mohla mít.

V současnosti tak mohou hráči používat klávesnice s myší jen za pomocí nejrůznějších redukcí, ty však Microsoft nijak neblokuje a skrze Twitter účet Mika Ybarry opět opakuje, že zodpovědnost za případnou limitaci této funkcionality bude vězet na tvůrcích samotných.

Konzole je prý údajně schopná cizí periferie detekovat a tvůrci mohou již nyní, i bez oficiální podpory klávesnic s myší, omezovat schopnost použití těchto periferií. Konečné rozhodnutí a s tím spojená zodpovědnost prý je tedy a dle plánů společnosti i nadále pouze na vývojářích.

Někdy je totiž dle Microsoftu možnost použití klávesnice s myší záhodná (a Ybarra zmiňuje například lepší přístupnost pro všechny) a plošné omezení by tedy nebylo tou správnou odpovědí na vznikající situaci.

Toto prohlášení je nicméně velmi podobné těm předchozím zejména ve smyslu tom, kterak se opět nedozvídáme nic konkrétního o tom, kdy by tato funkcionalita měla přijít i oficiální cestou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama