Detaily o chystaném pokračování The Surge
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Detaily o chystaném pokračování The Surge

Detaily o chystaném pokračování The Surge

David Plecháček

David Plecháček

16. 2. 2018 16:56
Reklama

Asi nemůžeme příliš očekávat, že po oznámení The Surge 2 se ze všech stran vyrojí novinky, které budou novinku zevrubně popisovat. Na druhou stranu jsme se ale nad rámec označení „větší a lepší“ nedozvěděli vlastně vůbec nic. A to je škoda. Proto Jan Klose a Adam Hetenyi v rozhoorech pro Hobby Consolas a Everyeye nastínili alespoň část toho, co nás čeká.

Pro začátek začněme tím, že druhý díl nebude mít pevně daného hlavního hrdinu, ale každý si jej bude moci vytvořit podle vlastních představ. The Sruge 2 nabídne při tvorbě postav rozsáhlé možnosti. To ale neznamená, že by se Warren, hlavní hrdina prvního dílu, v The Surge 2 neobjevil. Ani jeden z vývojářů ale o jeho významu neřekli zhola nic.

Klose ve studiu Deck13 vystupuje v roli kreativního ředitele projektu, zatímco Adam Hetenyi má na starosti celý herní design. Proto se také každý držel alespoň částečně toho svého. Jan Klose hovořil spíše v obecné rovině, zatímco detaily o herním designu jsme se dozvěděli spíše od Hetenyie. Těch také bylo v obou rozhovorech o něco více.

Co se totiž týče herního designu, svět by měl být větší a členitější. Jak už víme od představení, novinka se bude odehrávat přímo ve velkém městě a městské zástavbě, čímž se od industriálního prvního dílu výrazně promění. Město bude mít podobu několika větších vzájemně propojených oblastní, v jejichž rámci se budou nacházet jednotlivé NPC s nejrůznějšími subquesty.

Ještě výraznější překvapení pro vás autoři nachystají ve chvíli, kdy byste snad soudili, že The Surge byla lehká hra. Druhý díl má být totiž výrazně těžší. Soubojový systém by měl být vylepšený o několik prvků, jeho základ ale zůstane stejný. Vylepšeni budou i protivníci, tým si totiž pochvaluje vylepšenou umělou inteligenci. Protivníci se údajně budou přizpůsobovat vaší taktice a budou ještě chytřejší, budou-li bojovat ve skupince.

Kromě jiného bychom se měli těšit i na jejich nové typy. Kromě klasických humanoidů s mechanickými prvky do hry přibudou i lidé bez exoskeletů, kteří budou nás, hráče, cíleně hledat a snažit se ukořistit techniku a zbraně z naší moci. The Surge 2 vyjde příští rok, a to na stejných platformách, jako loni – totiž na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama