OWL: Divoký konec Stage 1. Kdo vyhrál?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka OWL: Divoký konec Stage 1. Kdo vyhrál?

OWL: Divoký konec Stage 1. Kdo vyhrál?

David Plecháček

David Plecháček

12. 2. 2018 10:00 2
Reklama

Po pěti týdnech máme za sebou čtvrtinu základní části Overwatch League. Především její závěr, který vyústil v souboj o speciální prémii a vítězství Stage 1, byl pro některé týmy doslova infarktový. Výhru 125 tisíc dolarů si nakonec připsal London Spitfire, jeden z favoritů soutěže, byť jeho cesta nebyla zdaleka tak jednoduchá.

Po čtvrtém týdnu byla na čele dvojice právě londýnských Spitfire a newyorských Excelsior. Na paty jim šlapal Seoul Dynasty a pak s dalším bodovým odstupem Houston, Boston, LA Valiant a Philadelphia Fusion. Do finále první fáze postupoval přímo vítěz tabulky, jehož vyzval vítěz duelu mezi druhým a třetím týmem. Reálně tak hrozilo, že bude rozhodovat skóre. To se nakonec ukázalo být klíčové.

Už od prvního dne se začaly rozdávat karty. Valiant se utkali s Dynasty a uspěli, čímž se na Soul bodově dotáhli. Boston se utkal s přímým konkurentem Philadelphií, a rovněž uspěl s nulou v zádech. Jenže další hrací den uspěl i Houston v souboji s Londýnem a po vítězství nad marnou Floridou šel do čela New York. New York tak byl jasný postupujícím, o jedno vítězství pozadu byl Londýn a na dalším místě čekal Seoul, Houston, LA Valiant a Boston.

V případě, že by čtveřice zůstala vyrovnaná i po posledních zápasech, by se do finále protlačil Houston. V případě, že by Londýn svůj poslední zápas s nulou, by měl teoretickou šanci i celek z Los Angeles, který by musel vyhrát 4:0.

Poslední herní den Seoul opravdu vyhrál a čekal, jak se povede konkurentům. Valiant v následujícím zápase vytvořili tlak na London Spitfire, když nad posledními draky ze Šanghaje vyhráli 4:0. Před Londýnem ale stál nelehký úkol – urvat alespoň jednu mapu nad vedoucím týmem tabulky. New York potvrdil roli prvního celku a vyhrál, ale až v prodloužení poměrem 3:2. Londýn si tak zajistil účast v semifinále Stage 1. Poslední zápas rozhodoval o tom, zda se utká s Valiant, nebo s Houstonem. Houston měl svůj osud ve vlastních rukách, a nakonec vyhrát dokázal, byť se štěstím. Proti Bostonu muselo rozhodnout až prodloužení.

London Spitfire a Houston Outlaws se tak mezi sebou museli utkat, aby se vítěz porval o celkovou výhru proti NY Excelsior. Oba zápasy se ale nijak nezapisovali do tabulky rozhodující pro letní play-off. V semifinále uspěl Londýn 3:1, čímž si vybojoval moznost odplaty za porážku proti New Yorku z téhož večera. A jak o několik hodin dříve v prodloužení Londýn prohrál, tentokrát stejným skóre 3:2 vyhrál a získal odměnu 125 tisíc dolarů a titul vítěze Stage 1.

Sledujte hru Full Match | Stage 1 Final | London Spitfire vs. New York Excelsior od uživatele OverwatchLeague na adrese www.twitch.tv

Tabulku nicméně stále vede New York. O skóre se navíc před Londýn dostal Houston, se stejným poměrem výher a proher je ale za ním ještě LA Valiant a Seoul, v závěsu poté Boston a Phila. Jedinou výhru jako jediný nezískal čínský celek a je tak beznadějně poslední.

Overwatch League (první část, pátý týden)

(divize/výhry/prohry)

1.   New York Excelsior: ATL - 9:1
2.   Houston Outlaws: ATL - 7:3
3.   London Spitfire: ATL - 7:3
4.   Los Angeles Valiant: PAC - 7:3
5.   Seoul Dynasty: PAC - 7:3
6.   Boston Uprising: ATL - 6:4
7.   Philadelphia Fusion: ATL - 6:4
8.   Los Angeles Gladiators: PAC - 4:6
9.   San Francisco Shock: PAC - 3:7
10.  Dallas Fuel: PAC - 3:7
11. Florida Mayhem: PAC - 1:9 
12.  Shanghai Dragons: PAC - 0:10

Vítěz Stage 1

London Spitfire

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama