Brzy vyjde temnější dvojče Stardew Valley
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Brzy vyjde temnější dvojče Stardew Valley

Brzy vyjde temnější dvojče Stardew Valley

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

11. 2. 2018 16:01
Reklama

Na Gleaner Heights, jak se ona hra jmenuje, je už na první a všechny další pohledy vidět, jak je opravdu mohutně inspirovaná stařičkým Harvest Moonem. Většině mladších hráčů spíš ale pomůže přirovnání k jeho novější veleúspěšné kopii - Stardew Valley. Samotnému Stardew Valley už každopádně nikdo neodpáře, že žánru pixelartových simulátorů farmaření, randění a rybaření na PC notně zoralo půdu a žánr, který býval dříve okrajový, díky němu získal na oblibě. Stardew Valley se prodalo přes 3,5 miliónu kopií a není divu, že se další napodobovatelé množí jako houby po dešti.

Po obou zmíněných předobrazech Gleaner Heights podědí všechny předpokládané radovánky – pěstování a prodej plodin (mělo by být 40 druhů), chov zvířat, těžbu surovin, vaření, rybaření, vylepšování vlastního obydlí i postupné rozvíjení vztahů s více než třiceti vesničany, to vše za doprovodu rozjařené hudby. Gleaner Heights, ale samozřejmě nabídne i činnosti navíc, třeba koňské závody, možnost postavit si vlastní lodičku nebo v potápěčské výstroji prozkoumat podmořskou část mapy.

To hlavní, čím se bude Gleaner Heights od zmíněné konkurence odlišovat, je temnější "gotická atmosféra", která bude nejpatrnější především po setmění. Tehdy budete svědky všelijakých skrytých tajemství a podpásovek od přes den jinak spořádaných vesničanů. Přítomna by měla být i mysteriozně zabarvená příběhová linka ústící v závislosti na hráčově chování ve více konců a třeba i skutečnost, že když vám na farmě zemře zvíře, tak jednoduše nezmizí, ale jeho tělo se začne pomalu rozkládat. Skoro jako podle pravdy. Z toho důvodu do hry autor plánuje přidat dětský zámek, aby byla vhodnější i pro mladší publikum. Pokud byste vy naopak rádi zabrousili do ještě bahnitějších a temnějších vod tohoto žánru, mohl by vás třeba zaujmout tip na "Stardew Valley ze hřbitova", který je už také delší dobu v přípravě a jmenuje se Graveyard Keeper.

Gleaner Hights je podobně jako Stardew Valley dílkem jediného muže a jestli bude i jeho hra tak úspěšná se dozvíme už 21.2., kdy vychází na Steamu

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama