Šéf Take-Two reaguje na battle royale v RDR2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Šéf Take-Two reaguje na battle royale v RDR2

Šéf Take-Two reaguje na battle royale v RDR2

David Plecháček

David Plecháček

9. 2. 2018 12:25
Reklama

Vývojáři nejsou hloupí a slepí. Samozřejmě, že jsou všichni moc dobře informovaní o tom, co hráči v současnosti hrají nejvíce a jestli se náhodou poptávku nehodlá uspokojit někdo jiný. Take-Two, majitel společnosti Rockstar, není výjimkou. Ale co to tedy znamená, bude battle royale v Red Dead Redemption 2, nebo nebude?

To nezajímá jen nás a vás, naše čtenáře, ale logicky celý svět. Určitou nápovědu nám ale všem poskytl šéf T2 Strauss Zelnick, který mimo jiné řekl, že popularita a ohlas na vlnu battle royale je vážně fascinující. „Řekl bych, že něčí úspěch je vždy zajímavý a my samozřejmě moc dobře víme, co naše konkurence dělá. Ale naším cílem je být tak inovativní, jak je to jen možné. A hry, i kdyby vážně dobré hry, které nejsou originální a jen derivují cizí nápady, nemohou být tak úspěšné, jako inovace, které přijdou jako blesk z čistého nebe,“ řekl.

Pojďme si tato slova trochu rozebrat. Zaprvé, Strauss Zelnick i všichni ostatní ve společnosti a z přidružených studií logicky vědí, že battle royale je dnes něco, co zkrátka hráče táhne. „Samozřejmě že víme, co se ve světě hraje, a víme, o co jde. Je přece naší prací dodat hráčům něco, co sami chtějí,“ dodal. Zadruhé je ale evidentní, že nepůjde o čistou kopii Battlegrounds tak, jak jej známe. Pokud Red Dead Redemption ve svém online režimu battle royale nabídne, bude v určitém slova smyslu jiný, než jaký jej známe od konkurentů.

Možností ale také je, že ve svém jádru vůbec nepůjde o battle royale. Něco se v RDR Online určitě objeví, ale jestli stále ještě ve své podstatě půjde o battle royale tak jak jej známe, nebo jestli jej pravidla nemodifikují do úplně jiné podoby, to nelze tak snadno soudit. Ostatně o Red Dead Redemption a jeho online podobě jsme včera vedli vášnivou debatu v našem podcastu. Pokud vás zajímají naše názory a věci, na nichž jsme se spolu s Davidem Rozsívalem, Pavlem a Jardou Konášem z Hudebních masakrů neshodli, vyhlížejte dnešní osmou večerní hodinu.

A pak také vyhlížejte říjen, kdy Red Dead Redemption 2 vyjde. Předobjednat si jej můžete na Xzone.cz. Není pochyb, že půjde o dobrou hru, ale uvidíme, na koho vlastně bude nakonec cílit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama