Remake SotC odkryl svá nová tajemství
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Remake SotC odkryl svá nová tajemství

Remake SotC odkryl svá nová tajemství

David Plecháček

David Plecháček

9. 2. 2018 17:01 2
Reklama

Shadow of the Colossus je právě v prodeji. Remake byste i na základě naší recenze neměli minout. Pokud jste byli netrpěliví a chtěli si meditativní cestu užít prakticky na jeden zátah, tak už jej máte možná i za sebou. Možná byste ale měli zvážit ještě jeden návrat. Hra toho totiž skrývá víc, než málokdo tuší.

Teď přichází drobné varování. Pokud si na tajemství hry chcete přijít sami, přestaňte číst, odvraťte zrak a přečtěte si u nás na Hrej.cz něco jiného. Budeme se totiž bavit o tajemstvích, na něž si musí hráči přijití sami. Anebo, pokud na ně nemají náladu nebo nervy, se mohou podívat na video, které jim je odhalí.

Jak možná víte, Shadow of the Colossus má jen dva druhy collectiblů. Po světě jsou přítomné bíločerné ještěrky a ovoce, které můžete spořádat. Jedno zvyšuje staminu, druhé hodnotu zdraví. Tak to ale platilo ve verzích pro PlayStation 2 a PlayStation 3. V remaku od studia Bluepoint Games ale vývojáři do hry ukryli ještě jednu věc. Zlaté mince, nebo také označované jako osvícenost.

Jenže kolik jich vlastně je? A mají nějaký účel? Na tuto otázku dlouho nikdo neznal odpověď. V titulkách v děkovné sekci naleznete poděkování „kolosu Nomad a 79 krokům k osvícení“. Podle toho hrči usuzovali, že jich bude 79. A měli pravdu. Konečně někdo našel všechny, čímž přišel i na druhou otázku. K čemu vlastně jsou?

Jakmile máte všechny mince, přivedou vás k místu vedoucímu do tajné lokace. Pokud jí naleznete, uvnitř se nachází Dorminův meč, který je od té doby jenom váš. Podle popisku přímo ve hře by měl být mnohem účinnější, byť za cenu pomalejší regenerace zdraví. Pokud by vám nevyhovoval, stále můžete sáhnout po původním nástroji. To ostatně prezentuje i přiložené video, odměnu naleznete v čase 2 hodin a 22 minut.

NG+ je obecně poměrně bohatou částí hry. Kromě meče můžete získat nové oblečení, které zpřístupní i jakousi formu padáku. Jestli skrývá ještě nějaká tajemství, na to už musíte nalézt odpověď vážně jen vy. Perfektní remake si můžete pořídit na Xzone.cz. Za nás se investice rozhodně vyplatí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama