Knihovna her na Switchi láme rekordy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Knihovna her na Switchi láme rekordy

Knihovna her na Switchi láme rekordy

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

7. 2. 2018 09:07 8
Reklama

Snad každý článek věnovaný poměrně rychlému vzestupu Nintenda Switch je u nás zakončen větou či poznámkou o tom, nakolik bude v případě dlouhodobého úspěchu této konzole zcela zásadní otázka podpory ze strany vývojářů her. A z nových dat vyplývá, že minimálně v tomto ohledu má, tedy alespoň prozatím, Nintendo určitě vystaráno.

Současná knihovna her je totiž trojnásobná v porovnání s Wii U, což je pochopitelně v rámci maximální férovosti bráno a srovnáváno z pohledu konzole staré necelý rok. Britská odnož serveru Kotaku konkrétně zjistila, že 279. den od zahájení prodeje konzole Switch měli hráči k dispozici celkově na 191 her. Na Wii U však bylo ve stejný den k mání pouze zhruba 60 titulů. Tato konzole dokonce srovnatelné mety dosáhla až téměř tři roky po uvedení – konkrétně v 856. den.

A pro konečné srovnání můžeme ještě uvést to, že PlayStation 4 měl v této době zhruba stovku titulů na kontě a Xbox One pak o něco málo méně.

Knihovna tedy roste a pokud nás sledujete pravidelně, tak nám jistě dáte zapravdu v tom, že není týdne, kdy bychom nepsali o nějakém více či méně zajímavém portu. Pravda, častěji se sice může jednat o tituly menší a nezávislé, počty však hovoří jasně. A pokud se Switch vyprofiluje právě touto cestou, tak to ani tak jistě nebude na škodu a dlouhodobě se může jednat o skutečně zajímavou alternativu ke konzolím takzvaně velkým.

Vy už se s námi ale v diskuzi podělte o váš názor na nabídku této konzole a zda ve vašem případě vládne spokojenost.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama