Snůška šeptandy o odloženém RDR 2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Snůška šeptandy o odloženém RDR 2

Snůška šeptandy o odloženém RDR 2

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

6. 2. 2018 14:08 5
Reklama

Před pár dny byl sice velmi očekávaný druhý díl Red Dead Redemption odložen z letošního jara na 26. října 2018, to nicméně neznamená, že bychom se na jeho příchod těšili o něco méně. A tak nás nenechaly chladnými ani nové informace, které dnes o hře vyplynuly na povrch. Ty sice nebyly Rockstarem oficiálně potvrzeny, zdá se ale, že pochází ze spolehlivého zdroje.

Podělil se o ně server trustedreviews.com, který tvrdí, že dokumenty, z nichž předmětné informace pocházejí, obdrželi už v srpnu 2017, nicméně se zveřejněním z důvodu jejich nepodloženosti doposud otáleli. Vzhledem k tomu, že se ale velká část obsahu (třeba fakta o postavě hlavního hrdiny) v mezičase prokázala jako pravdivá a Rockstarem nakonec potvrzená, je velmi pravděpodobné, že je důvěryhodný i ten zbytek. Co se v oněch tajemných dokumentech o Red Dead Redemption 2 tedy dále píše?

Zmiňovány jsou prý tři online multiplayerové režimy zvané Revive and Survive, Money Grab a v neposlední řadě (ne zas tak překvapivě) Battle Royale. Posledně zmiňovaný režim by mohl být zřejmou reakcí na vzrůstají oblibu tohoto multiplayerového módu a úspěchů her jako PUBG a Fortnite. Revive and Survive, jak už název napovídá, pak proti sobě postaví dva týmy s prostým cílem – přežít. Své spoluhráče budete moci sice před finální eliminací oživit, bude to však časově omezeno. Poslední mód, Money Grab, vypadá jako variace na klasický Capture the Flag režim, akorát s pytli peněz v ústřední roli namísto okoukané vlajky.

Ze zprávy dále údajně vyplývá, že by co do fungování otevřeného světa Rockstar rád dosáhl ještě větší hloubky a realističnosti, než ve svých předchozích titulech. Jako příklad je uváděn přirozený koloběh života zdejších obyvatel, kdy obchodníci budou přes den vystavovat čerstvé zboží před svými krámky, aby ho pak s příchodem večera zase schovávali. Ve formě vylepšitelných stanů by se měla také vrátit možnost vlastnictví bydlení známá z GTA Online.

Znovu by se měla taktéž objevit i vylepšená schopnost z jedničky zvaná Dead Eye, která umožnila zpomalit čas a přesněji tak zamířit. Vrátit se má také systém morálky. Zpráva se dále zmiňuje o dopravních prostředcích (jmenovány jsou různé druhy drožek, důlní vozík a chybět by samozřejmě neměly ani vlaky), možnosti hrát ve first person režimu a plánovaných vedlejších aktivitách jako jsou koňské závody, propracované rybaření, pokr nebo těžba zlata.

Bez povšimnutí by neměla zůstat ani informace, že by příběh mohl mít několik různých zakončení v závislosti na akcích a způsobech chování hráče k okolnímu světu. To by mělo být schopno pozměnit nejen samotný příběh, ale i dialogy a obsah jednotlivých misí.

Je to velká fůra zajímavých informací, nic z toho ale nepůsobí nijak nerealisticky a nesplnitelně, takže bychom se moc nedivili, kdyby se ve hře opravdu nakonec většina z těchto věcí objevila. Počkat si na to sice musíme do podzimu, náladu by nám ale mohlo spravit pokochání se nejčerstvějšími screenshoty. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama