Vyzkoušejte si remake P.T. pro PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vyzkoušejte si remake P.T. pro PC

Vyzkoušejte si remake P.T. pro PC

Pavel Makal

Pavel Makal

23. 1. 2018 09:37
Reklama

Děsivé. Znechucující. Znepokojivé. Všechny tyto přívlastky si Playable Teaser, známější pod zkratkou P. T., rozhodně zaslouží. Demo hry, která nikdy nevznikla, ale měla být novou kapitolou dlouho spící série Silent Hill, v nás budí nepříjemné pocity i po letech. Hideo Kodžima s Guillermem del Torem na ploše několika chodeb vytvořili opravdu nervy drásající horor. Na PS4 už bohužel P.T. oficiální cestou nejde ani stáhnout. Pokud ale hrajete na PC, můžete si vyzkoušet, jaké děsy se v podivném domě skrývají.

Už loni v listopadu se objevily první zprávy o fanouškovském remaku P.T. v Unreal enginu. Ačkoli se na něm pořád pilně pracuje, jeho autor s přezdívkou SmoggyChips vydal hratelný prototyp, který si můžete klidně vyzkoušet už nyní, pokud tedy máte dostatek odvahy. Projekt je zatím v rané fázi vývoje a bude do něj postupně přidán další obsah, aby plně vystihl hratelnost P.T. Aktuální build si můžete stáhnout pod tímto odkazem.

O něco podobného se ale snaží i další tvůrce, LinuxPixel. Ten využívá skripty pro extrakci objektů, zvuků a modelů přímo z původní hry. I jeho výtvor si můžete vyzkoušet, naleznete jej tady. V minulosti se už objevil podobný projekt, který taktéž prezentoval hru v Unreal Enginu 4. Byl však zamýšlen pouze jako technologické demo pro portfolio autora s přezdívkou djoexe a k dispozici je pouze na videu. To si můžete prohlédnout níže.

Silent Hill mezi tím pořád spí a je otázkou, kdy a zda vůbec se Konami ke své kdysi slavné značce vrátí. Silent Hills, hra, na níž měl Kodžima spojit své síly se zmíněným del Torem a Normanem Reedusem, měly podle několika málo informací a záběrů (a i dle zážitku z P.T.) rozhodně potenciál posunout sérii tak, jako se to povedlo sedmému dílu Resident Evilu. V tuto chvíli můžeme ale jen smutně vzpomínat na doby, kdy byl Silent Hill synonymem tajuplného děsu, tedy na první čtyři díly.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama