Hudba z Cyberpunku je futuristicky unikátní
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hudba z Cyberpunku je futuristicky unikátní

Hudba z Cyberpunku je futuristicky unikátní

David Plecháček

David Plecháček

22. 1. 2018 16:41 2
Reklama

Po letech ticha projekt Cyberpunk 2077 ožívá. To je zřejmé a dnes už i každému jasné. Bokem oficiálních Twitterů a dalších kanálů stojí Brian Mantia, který zdánlivě nemusí se hrou nijak souviset. Zasvěcenější vědí, že se jedná o muzikanta, bývalého bubeníka Guns N'Roses. Podle IMDB má u Cyberpunku na starosti hudbu. A podle "rozhovoru" obchodu Audified bude jedinečná.

Audified nepatří mezi naše nejčastější zdroje zpráv. Ani rozhovor s Brianem Mantiou nebyl původně o herní hudbě, jako spíše o svých produktech. O to překvapivější bylo, když na konto současných projektů nadhodil i Cyberpunk 2077, a dokonce k němu řekl několik málo zajímavostí. „V současné době taktéž pracuji na soundtracku k Cyberpunku 2077. Ten projekt pro mě konkrétně představuje určitou výzvu, protože vývojáři po mně chtějí hudbu, kterou dosud nikdy nikdo neslyšel, pokud mě chápete... Chtějí hudbu, která bude moderní v roce 2077,“ řekl.

Úkolem Mantii tak je do jisté míry experimentovat a zkoušet vlastně cokoliv, co ho napadne. „Nadchnul jsem se pro to, protože se zajímám o „bílý šum“ a uvědomil jsem si, že to je to, kde bude hudba za 60 let... prakticky každý frekvence v rozsahu lidského vnímání od 20 Hz do 20 kHz... Do tohoto zkoumání jsem se vážně zakousl,“ dodal.

Podle svých slov vytváření herní hudby se od té filmové zase tolik neliší. Člověk beztak pracuje s určitým grafickým pojetí a snaží se naplnit vizi režiséra a producenta, ať jde o videohru nebo o film.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama