Chystá se e-sport liga PU's Battlegrounds
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Chystá se e-sport liga PU's Battlegrounds

Chystá se e-sport liga PU's Battlegrounds

David Plecháček

David Plecháček

22. 1. 2018 13:50 1
Reklama

Roztříštěnost e-sportu jej dělá pro hráče nedostupnějším. Vyznat se v jednotlivých organizacích, ligách a jejich turnajích je obtížné i pro znalce, natož pro laika, který by do něj chtěl proniknout. I tak má ale nespočet diváků a stává se zajímavou obchodní možností, na níž se dá vydělat. Do e-sportu tak přichází stále nové společnosti, které to zkouší s něčím vlastním.

Tak loni vznikla například platforma G:loot. Dosud se o stockholmském projektu příliš nehovořilo, ale jejich nová liga GLL (Global Loot League) v PlayerUnknown's Battlegrounds by mohla znamenat větší pozornost.

Sezóna GLL započne kvalifikacemi už za několik dní, 2. února. Příhlásit se můžete do 29. ledna. Do jejího začátku se může přihlásit každý tým: „Kdokoliv, odkudkoliv z celého světa bude mít možnost kvalifikovat se do hlavní soutěže se všemi profesionálními týmy,“ říká Simon Sunden z G:loot. Jak dodává, nebude se soutěžit jen o slávu, ale v banku bude 50 tisíc dolarů.

Do hlavní soutěže se probojuje osmdesát nejlepších týmu. Ta započne prvním soutěžním dnem 14. února, přičemž herní dny budou každou středu až do 21. března, a to jak v evropské, tak americké divizi. Už v dubnu proběhne grand finále. Všechny zápasy pochopitelně můžete sledovat online prostřednictvím služby Twitch.

Detaily bohužel neznáme, jisté je jen to, že si G:loot přichystalo zbrusu nové studio, z něhož bude vysílat do celého světa. Podrobnosti, především v případě, že byste se chtěli zúčastnit, naleznete na stránkách soutěže. Jsme zvědaví, jak bude první sezóna populární. Vzhledem k popularitě PUBG na streamovacích službách ale nezájmem diváků asi trpět nebude.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama